Hjem Nyheter Syria styrker sin rolle i Midtøsten – til irritasjon for USA

Syria styrker sin rolle i Midtøsten – til irritasjon for USA

0

MIDTØSTEN Syria fortsetter å gjenoppbygge landet sitt etter borgerkrigen. President al Assad møter nå flere ledere i Midtøsten.

Den antisionistiske og anti-globalistiske presidenten Bashar al-Assad har ledet Syria gjennom en ødeleggende borgerkrig. Til tross for angrep fra USA-støttede terrorister, har han vunnet krigen, og nå styrker landet sin rolle i regionen.

De forente arabiske emiraters utenriksminister Sheikh Abdullah bin Zayed besøkte nylig Damaskus for å forbedre forholdet mellom de to nabolandene. Noe som har blitt kritisert av både USA og Israel.

Ned Price, en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, oppfordrer stater i regionen til å ikke ha kontakt med Syria, som han hevder har begått forbrytelser mot menneskeheten. USA har tidligere anklaget landet for å ha utført gassangrep på sivile. Påstanden har dog aldri kunnet bevises, men USA bombet Syria allikevel.

USA finansierer fortsatt kurdiske styrker i Nord-Syria og andre opprørsgrupper i Sør-Syria, i et forsøk på å styrte al-Assad. Israel fortsetter på sin side å okkupere det syriske territoriet på Golanhøydene, i tillegg til å gjøre mindre angrep på syriske styrker.

De forente arabiske emirater streber fortsatt etter økt samarbeid med Syria og håper at landet vil slutte seg til Den arabiske liga igjen. Egypt og Jordan har også nylig gjort vennlige tilnærminger til Syria.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg