Hjem Nyheter SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS

SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS

UTENRIKS Syrias utenriksminister mener at den USA-ledde koalisjonen ødelegger alt i Syria utenom terrorgruppen IS.

Walid al-Muallem

Syrias utenriksminister Walid al-Muallem vil oppløse den USA-ledde koalisjonen som ifølge eget utsagn bekjemper terrorgruppen Den islamske stat (IS). Anledningen er at han anser at koalisjonen ikke bekjemper terrorister, men istedet forsøker å ødelegge Syria.

— Den her koalisjonen ble skapt for å utslette IS, men istedet ødelegger den det syriske folk, forteller al-Muallem til Russia today.

— Den internasjonale koalisjonen har begått forbrytelser mot det syriske folk. Under de seneste to måneder har tusentalls syriske sivile, framfor alt kvinner og barn, falt offer for deres forbrytelser, forteller han videre.

Ifølge utenriksministeren virker det som om at den USA-ledde koalisjonens virkelige mål er å ødelegge landets infrastruktur, samt å forlenge krigen som ble startet i 2011 da vesten, Israel og gulfstatstøttende rebeller tok opp våpen i et forsøk på å styrte landets demokratisk valgte president Bashar al-Assad. Det syriske utenriksdepartementet har gjentatte ganger skrevet brev til FN i et forsøk på å få dem til å stoppe USAs aggresjon mot det krigsherjede landet.

USA har nylig fått lignende kritikk fra Iran, den libanesiske shiamilitsen Hizbollah, samt Russland. Det russiske forsvarsdepartementets talsperson Igor Konashenkov anklagde blant annet den USA-ledde koalisjonen for å «simulere» strid mot IS. Konashenkov antydet dessuten at koalisjonen lar IS-terrorister flykte fra koalisjonens område i Irak til Syria for å vanskeliggjøre det for russiske og syriske styrker å beseire IS.

Kilder:
US-led coalition ‘annihilates Syrian people, protects ISIS’ – Syrian FM to RT
US ‘simulates’ anti-ISIS fight in Iraq as terrorists cross into Syria – MoD