Hjem Nyheter Europa Syria vil ha flyktningene hjem

Syria vil ha flyktningene hjem

8

UTENRIKS Syriske fly med den hensikt å hente hjem egne innbyggere som har flyktet fra krigen har blitt nektet å lande på flyplasser i EU. Dette melder det syriske utenriksdepartementet.

Foto: Al-Masdar News

Det er assisterende minister for utenriks- og emigrasjonsspørsmål i Syria, Ayman Sousan, som gjennom nyhetsstedet Al-Watan melder at syriske myndigheter har begynt å planlegge for gjennomføringen av å bringe tilbake mennesker som flyktet fra krigen i landet. Disse befinner seg nå hovedsaklig i naboland og Vesten.

Mens hundretusenvis har returnert fra Tyrkia, Libanon og Jordan har myndigheter i Europa og Vesten nærmest tviholdt på de som har ankommet sine respektive land. Dette føyer seg inn i et mønster hvor det tegner seg et bilde av vestlige nasjoner som nærmest har tatt flyktninger som gissel, som et ledd i å tvinge Syria i kne.

Minister Sousan ser som eneste alternativ at flyktningene tar seg til et tredje-land som er mer pragmatisk til problemstillingen, og som vil tillate at de som ønsker det får returnere til hjemlandet sitt. Han har også instruert syriske ambassader og konsulater rundt om i verden, men da hovedsaklig i Vesten, til å få på plass mekanismer for å gjøre det enklest mulig for disse å returnere. Et av hjelpemidlene er at Syria betaler for utgiftene flyktningene måtte få i forbindelse med det å komme seg hjem og da få begynt å bygge opp landet sitt igjen.

Les også:
Borderless: Ny dokumentar om masseinnvandringen – sensureres umiddelbart av Youtube

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hanne
Hanne
2 år siden

Dette er jo suverent. Gode nyheter å starte uken med. Spørsmålet er jo om noen drar?

Marius
Marius
2 år siden

Hill seier! 1488

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Blod og jord, heter det. Mennesket er bundet til jorden, til det stedet en er født og oppvokst, sammen med de en deler gener og kultur med. Derfor er det oppmuntrende at Syrias myndigheter ønsker at flyktningen skal få returnere, for å bygge opp landet igjen, og da burde feks norske myndigheter imøtekomme dette, sammen med Europa for øvrig. Det forutsetter selvsagt at det er rimelig trygt, og det kan undersøkes. La syriske menn og kvinner/barn få reise tilbake, og hjelp dem gjerne med et økonomisk tilskudd!

Gjallarhorn
Gjallarhorn
2 år siden

Hva vil counter-jihadistene som bøyer seg for Israel og som hater Assad, si nå? En retur er jo helt klart ikke noe de jødiske globalister vil støtte, det går jo mot deres agenda.

Grim
2 år siden

Hasj og muhammeds lære er en dårlig kombinasjon …. Derfor de flykter trolig

Inge
Inge
2 år siden

Bra initiativ av Syria!

anonym
anonym
2 år siden

Hei, hva er kilden for denne artikkelen? Vil gjerne bruke orginalen.

trackback
1 år siden

[…] også: Syria vil ha flyktningene hjem Putin: «Syria er befridd, tid for flyktninger å reise hjem!» Putin og Trump vil at syriske […]