Hjem Nyheter Norge Syrisk «flyktning» siktet for overfall og voldtektsforsøk i Kristiansand

Syrisk «flyktning» siktet for overfall og voldtektsforsøk i Kristiansand

FLERKULTUR En syrisk statsborger er siktet for overfall og voldtektsforsøk i forbindelse med et voldelig overfall på en kvinne på Lund i Kristiansand.

En syrisk mann i 20-årene er varetektsfengslet i fire uker mistenkt for overfall og forsøk på voldtekt av en kvinne som gikk hjem fra sentrum i Kristiansand natt til søndag den 30 juni. Ifølge politiet skal kvinnen ha blitt utsatt for vold under overfallet og hun pådro seg synlige skader.

Mannen skal ha kommet til Norge for to år siden, etter at myndighetene i et annet europeisk land som han oppholdt seg i ønsket å sende ham hjem.

— Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på fornærmedes forklaring der hun har beskrevet at en mannsperson fulgte etter henne fra sentrum til bensinstasjonen på Lund. Det er den samme personen som overfalt henne like etter at hun forlot bensinstasjonen. Fornærmede har bekreftet at den personen som ble pågrepet er den samme som overfalte henne, skriver NRK.

Saken blir, i motsetning til Motstandsbevegelsens demonstrasjon tidligere på dagen, ikke ansett å ha særlig mye nyhetsverdi av lokalavisen Fedrelandsvennen som kun har publisert to mindre notiser om hendelsen.

Kilde:
Syrisk asylsøker siktet for overfall og voldtektsforsøk i Kristiansand