Hjem Nyheter Syrisk mann får 40 timers samfunnstjeneste etter forsøk på barnevoldtekt

Syrisk mann får 40 timers samfunnstjeneste etter forsøk på barnevoldtekt

FLERKULTUR En syrisk mann bosatt i Timrå i Sverige er dømt til 40 timers samfunnstjeneste etter å ha bortført og forsøkt å voldta ei 9 år gammel jente. Allerede samme dag utførte han enda et seksuallovbrudd.

En syrisk mann ved navn Hassan er dømt til kun 40 timers samfunnstjeneste etter at han bortførte og forsøkte å voldta ei 9 år gammel jente. Det var i august i år at jenta lekte utendørs sammen med to andre barn, hvorpå den syriske mannen gikk bort til dem.

Han lurte barna med til garasjen sin, hvor han tilbød tyggegummi, før han tok med seg jenta inn i et skogsområde. Han holdt henne deretter fast og forsøkte å slite av henne klærne. Da jenta begynte å skrike fikk syreren panikk og løp fra stedet.

I avhør har mannen nektet for lovbrudd og påstått at jenta har løyet om hendelsen. Syreren dømmes også for et annet seksuallovbrudd som han skal ha begått samme dag som han gav seg på den 9 år gamle jenta. Ved dette tilfellet holdt han en kvinne fast i boligområdets vaskerom, og gned kroppen mot henne til han fikk utløsning. Dette skal også kvinnens tre år gamle barn ha bevitnet.

I dommen skriver man at syreren tidligere har hatt det dårlig og at han har vært ensom, samt at han har misbrukt både alkohol og narkotika. Tingretten legger til at lovbruddene han har begått «har en relativt måtelig straffeverdi». I dommen står det følgende:

Omstendighetene er slik at det kan antas at prøvetid skulle bidra til at han ikke faller tilbake i kriminalitet. Han har videre stilt seg positiv til å utføre samfunnstjeneste, hvilket utgjør en særskilt grunn til å nå bestemme straffen til prøvetid.

Til slutt ble syreren dømt for to tilfeller av tvang, seksuelt krenkende atferd, forsøk på seksuelt overgrep mot barn og simpelt narkotikalovbrudd. Straffen hans blir bare 40 timers samfunnstjeneste, og aktor har ikke krevd utvisning.

Les også:
Afghaner dømt til samfunnstjeneste etter voldtekt av barn
Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning
Asylsøker missbrukte unge gutter – slipper fengselsstraff