Hjem Nyheter Har fire koner og 22 barn – mottar en formue i sosialstønad

Har fire koner og 22 barn – mottar en formue i sosialstønad

MULTIKULTUR En syrisk mann med fire koner og 22 barn får millioner i sosialstønad betalt av tyske skattebetalere.

muslimfamily_680
Illustrasjonsfoto

Den 49 år gamle syriske mannen kom til Tyskland via Tyrkia i 2015. Han lever nå med sine fire koner og 22 barn på sosialstøtte betalt av tyske skattebetalere. Han har også en voksen datter som er gift i Saudi Arabia.

Mannen, som arbeidet som selvstendig næringsdrivende bilselger i Syria før han dro til Tyskland med sin familie, ble bedt av tyske myndigheter om å gjøre en av hans fire koner til offisiell kone ettersom polygami er ulovlig i landet. Tyske myndighetene utpekte siden de tre andre kvinnene som hans «partnere», de bor i nærheten sammen med de andre 17 barna, og de er alle forsørget av det offentlige.

En tysk økonom har regnet ut av den store familien mottar totalt omkring 360 000 euro (3,2 millioner norske kroner) i sosialstønad i året. Til avisen Bild prater mannen om de fire konene og sine ekteskapelige forpliktelser.

– Ifølge min religion har jeg en forpliktelse til å fordele min tid likt mellom alle, og ikke prioritere en av dem over de andre, sier mannen til avisen.

– Jeg bruker all min tid til å ta vare på familien min, fortsetter han, før han legger til:

– Men jeg ønsker å jobbe.

Det vil dog mest sannsynlig ikke skje. Bare et fåtall av de mange syrerne og innvandrere som har kommet til Europa finner jobber og klarer å forsørge seg selv viser flere rapporter. Blant annet fikk kun 494 av 162 000 de «flyktninger» som kom til Sverige i fjor jobb.

I Tyskland fikk bare 54 av 1 million innvandrere en jobb som krever høyere utdanning.

Kilde:
Syrian man with four wives and 22 kids gets fortune in welfare