Hjem Nyheter Norge Syriske «asylbarn» dømt for gjengvoldtekt i Kongsberg

Syriske «asylbarn» dømt for gjengvoldtekt i Kongsberg

5

FLERKULTUR Tre syriske asylsøkere ble i forrige uke dømt for grov voldtekt av ei jente i Kongsberg.

De tre syriske såkalte flyktningbarna Mostafa Hussein Altaha (19), Mohammed-Ali Mohammed Mohammed (19), og Salih Zakaria Alhasan (20) ble i Kongsberg og Eiker tingrett dømt til fengselsstraff etter å ha overfalt og voldtatt ei jente den 7. juli i fjor under Kongsberg Jazzfestival.

Jenta var på vei hjem fra jazzfestivalen da Altaha, etter å ha fulgt etter henne et stykke, spurte om han kunne ha sex med henne. Da jenta forsøkte å komme seg vekk, grep Altaha tak i henne og slepte henne med seg til leiligheten nær Kongsberg sentrum, hvor han og Mohammed bodde. Deretter ankom Mohammed og Alhasan leiligheten i hasjrus, hvorpå de tre voldtok den gråtende jenta etter tur, mens Altaha tok bilder av overgrepene. Jenta ble senere funnet i veikanten, svært forkommen og i kraftig sjokk.

Saken opprørte innbyggerne i Kongsberg, og lokalbefolkningen markerte sin avsky ved å knuse dører og vinduer i leiligheten, en handling som ordfører Kari Anne Sand fordømte som «brudd på god folkeskikk».

– Visste ikke om hun sov eller var død

I retten erklærte Altaha seg ikke skyldig, og hevdet at samleiet var frivillig. Mohammed forklarte at han på gjernings­tidspunktet ikke visste om jenta sov eller var død, men henviste til at han har en vanskelig bakgrunn, samt situasjonen i hans hjemland, og at varetekts­fengslingen har påvirket hans psykiske helse.

Alhasan, som nylig hadde fått innvilget sin asylsøknad, hevder i retten å ha vært kun 16 år, og at han derfor måtte få en mildere straff. Fra hans Facebook-side fremgikk det derimot at han var født i 1997, uten at han hadde noen anelse om hvorfor.

To andre asylsøkere var i utgangspunktet siktet i saken, men ble senere løslatt. Hvilken rolle de har hatt er uklart.

Altaha ble dømt til fengsel i seks år, Mohammed til fengsel i fire år og ni måneder, og Alhasan til fengsel i fem år. I tillegg må mennene betale jenta 400 000 kroner i oppreisning. Strafferammen for folkemord er på 30 år.

Kilde:
Kongsberg og Eiker tingrett, sak nr. 16-167789MED.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Thomas Mosveen
Thomas Mosveen
5 år siden

Kari anne sand bør prøve å se seg i speilet og nevne folkeskikk igjen. Antar pipen ville hatt en annen lyd hvis det hadde vœrt hennes egen familie som ble rammet av rotter. Forbannede overgripere og krekene som bagateliserer rottenes avskylige handlinger skulle vœrt hengt.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Thomas Mosveen
5 år siden

Helt enig. Å snakke om at man skal utvise god folkeskikk mot avskum som dette, er som å spytte offeret i ansiktet.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

Heng di. Enkelt og greit… Ekstra straff siden de er såkalte «enslige asylbarn»…. det bør straffes ektra da. som takk tilbake for våres naivitet… heng de! ekstra straff for enslige asylbarn, diskriminerende straff for de enslige asylbarna når de de gjør slike utilgivelige hatende voldtekter mot vårt folk. Heng De! De fortjener ikke noe mer!

trackback
5 år siden

[…] Syriske «asylbarn» dømt for gjengvoldtekt i Kongsberg Kongsberg og Eiker tingrett, sak nr. […]

Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

En kvinne som dommer er en degenerert parodi. Hunkjønn har ingenting å gjøre i rettsapparatet. Det første Tinget er alltid en våpenhvile på slagfeltet i naturtilstanden. Dødsstraff for brudd på Tingets våpenhvile er alltid det første vedtaket, for å garantere Tingets fredhellighet. Dødsstraff er alltid krigens vilkår.

Det, å sette kvinner til å forvalte rettsprinsipper, fører uunngåelig til et matriarkalsk tyranni. Konsekvensen blir, at mannen før eller senere griper til våpen, og da underkaster kvinnen seg, for å unngå å bli slått i hel. Det, at menn begynner å hate kvinner, er en naturlig radikalisering, for å unngå kastrering.