Hjem Nyheter Utenriks Syriske kvinner fordømmer menn som flykter landet

Syriske kvinner fordømmer menn som flykter landet

SYRIA: En rekke kvinner har blitt intervjuet i flyktningleirer i Syria. Samtlige fordømmer mennene som har flyktet landet, fremfor å være igjen å kjempe.

Skjermbilde55-e1444323516148-460x249_ny

Den amerikanske videojournalisten Bilal Abdul Kareem har intervjuet en rekke forlatte syriske mødre og koner i flyktningleirer i Syria. Samtlige har vært nødt til å forlate sine hjem, men har valgt å være igjen i sitt hjemland.

Én kvinne beskylder mennene for å forlate Syria i krisetider, mens en annen kaller dem feiginger og anser at det er moralsk forkastelig å forlate landet. Én er svært opprørt over at mennene som flykter forlater kvinner og barn i Syria.

– Vi har en krise her. Så hvis de drar, hvem skal da befri oss? Hvem skal beskytte oss?

hungarian-invaders-460x287_ny

En kvinne forteller hun har flyktet fra sitt hjem i Vest-Syria, men at hun aldri kommer til å forlate Syria, selv om europeiske land kan være bedre.

– Det er galt å forlate sin nasjon og sin familie. Vi (kvinnene) står ut med alt for å ikke forlate landet. Det er vanskeligere enn å flykte til europeiske land. Mye vanskeligere.

En annen kvinne legger til:

– Mennene skal forsvare landet. De skal stå ved folkets side, og ikke bare flykte.

Da kvinnen blir spurt om hun har en beskjed til de titusener av menn som har flyktet Syria til fordel for Europa, svarer hun at de må komme hjem og kjempe hellig krig og forsvare moderlandet.

Se filmen nedenfor:

Kilde:
Syrian wives and mother left behind condemn men who have fled the country