Hjem Nyheter Syriske styrker reddet 80 000 sivile i Alleppo

Syriske styrker reddet 80 000 sivile i Alleppo

SYRIA Syriske styrker med støtte fra Russland skal i løpet av uken ha gjenerobret viktige strategiske mål i den syriske byen Aleppo.

israel_isis

Denne uken skal syriske tropper med militær hjelp fra Russland ha klart å gjenerobre den østlige delen av Aleppo slik at humanitær hjelp kan bringes til de titusener av sivile som bor i distriktene.

– I løpet av de siste dagene har en nøye planlagt handling fra syriske tropper resultert i et radikalt gjennombrudd. Halvparten av territoriet som tidligere ble holdt av militante terrorister i østlige Aleppo har blitt frigjort, uttalte general Igor Konashenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet.

– Det viktigste er at over 80 000 syrere, inkludert titusener av barn, har blitt frigjort. Mange av disse kan nå omsider få tilgang på vann, mat, medisinsk hjelp ved humanitære sentre utplassert av Russland. Disse syrerne har fungert som menneskelige skjold i Aleppo for terrorister, forsatte han.

Generalen bemerket også at mange uttalelser fra vestlige politikere om ønsker å utsette Russland for videre sanksjoner over operasjonen i Mosul er en indikasjon at disse landene ikke ønsker sivile i Aleppo frigjort.

Den tidligere lederen av det tyske parlamentets utenrikskomité, Norbert Röttgen, har sammen med andre politikere bedt Berlin om for å innføre flere sanksjoner mot Russland på grunn av deres offensiv i Aleppo. Den tyske utenriksdepartementet skal ha uttalt at: «Damaskus sine støttespillere, fremfor alt Russland og Iran, bærer det største ansvaret for sivile lidelser i Aleppo.»

Kritikken mot Russland og deres allierte kommer etter at over 500 krigere i Aleppo valgte å overgi seg til den fremrykkende syriske hæren.

Det kan vært verd å spørre seg selv om hvorfor den vestlige makteliten ikke ønsker en slutt på den over 5 år lange militærkonflikten i Syria, og hvorfor de støtter islamske terrorister som skaper en flyktningkrise som er i ferd med å ødelegge Europa, der land som blant annet Tyskland står i bresjen for å ta inn millioner av flyktninger.

Kilde:
Breakthrough in Aleppo saves 80,000 civilians – Russian military