Hjem Nyheter Norge Syv gatekjøkken stengt på dagen, da Mattilsynet hadde storkontroll

Syv gatekjøkken stengt på dagen, da Mattilsynet hadde storkontroll

OSLO/HELSE: Syv gatekjøkken ble umiddelbart stengt da Mattilsynet hadde storkontroll i våres. Råtne pizzabunner i sofaen på personalrommet, uvaskede toaletter og generelt dårlig hygiene, var noe av det som møtte inspektørene.

mattilsynet-640x348

Mattilsynet gjennomførte i mars og april en kontroll av 49 gatekjøkken i Oslo. Seniorinspektør i Mattilsynet, Kari Dommarsnes, forteller til NRK at syv av de ble stengt på dagen.

– Vi stengte fordi vi oppdaget en betydelig helsefare. Jeg synes det er alvorlig at det gjaldt hele syv steder.

Hos de som umiddelbart ble stengt, ble det oppdaget alvorlig helsefarlige forhold. På et sted hadde man lagret mugne pizzabunner på en sofa i personalrommet. Et annet gatekjøkken hadde et personaltoalett som ikke hadde vært vasket på «lang lang tid».

Seniorinspektøren anser at det er for lett å starte og drive gatekjøkken i dag, samt at det ikke finnes noen krav til kompetanse på de som skal drive det, ettersom det kun kreves «tilstrekkelig kompetanse».

– Men det er jo vanskelig å kontrollere hva som er tilstrekkelig kompetanse. Det får man ikke avdekket før vi i Mattilsynet kommer på kontroll.

Blant de stengte var Hanna Kebab, Charlies Kebab House og Indisk grill og kebab. Utover de syv som ble stengt på dagen, fikk 28 gatekjøkkener anmerkninger. Kun 14 av de 49 stedene som ble kontrollert, slapp anmerkning.

Les også:

Mattilsynet hadde storkontroll i Oslo – 40 av 157 fikk godkjent

Kilde:

Mattilsynet: – Dette er alvorlig