Hjem Nyheter Taliban: Vi vil ha gode relasjoner med omverdenen – men ikke Israel!

Taliban: Vi vil ha gode relasjoner med omverdenen – men ikke Israel!

AFGHANISTAN Den nye regjeringen i Afghanistan har erklært at de til og med kan tenke seg å samarbeide med USA, men å samarbeide med Israel er helt utelukket.

Suhail Shaheen. Foto: Twitter.

En ledende representant for Taliban, Suhail Shaheen, ble på tirsdag intervjuet av russiske Sputnik.

I henhold til Talibans etablerte diplomatiske strategi etter maktovertakelsen i Afghanistan strakk Shaheen ut hånden til omverdenen på den nye regjeringens vegne. Shaheen sa at Afghanistan vil ha bånd til alle land, særlig dem i deres nærområde, og til og med kan tenke seg å samarbeide med USA på tross av den tidligere fiendskapen.

– Ja selvfølgelig, det er et nytt kapittel om Amerika vil ha en relasjon med oss, som skulle kunne være i begge landene og begge folkenes interesse, og i tilfelle de skulle ville delta i gjenoppbyggelsen av Afghanistan, sa Shaheen til Sputnik.

Det eneste landet som det er utelukket for det nye Afghanistan å samarbeide med er den jødiske skurkestaten Israel.

– Selvfølgelig kommer vi ikke til ha noen relasjon med Israel. Vi vil ha relasjoner med andre land, Israel er ikke et av de landene, forklarte Shaheen.

Det var for øvrig Shaheen som i forrige måned ble lurt av den israelske public service-radioen Kan til å delta i et intervju mot sin vilje. Israelerne fortalte ikke at de ringte på en jødisk medieplattforms vegne, og Sheheen gikk i etterhånd ut og forsvarte seg med at han aldri bevisst skulle uttale seg til israelske medier.

Jødiske medier som Times of Israel beklager seg nå over at «ekstremister» styrer Afghanistan og at flere av ministrene i den nye talibanregjeringen er klassifisert som terrorister av USA og andre stater som Taliban har ligget i krig med. Vestlige politikere har også uttrykt misnøye over at Taliban ikke har inkludert noen ikke-talibanere i regjeringen, og at ikke en eneste kvinne ble kvotert inn i regjeringen.