Hjem Nyheter Talibanerne stopper en ny invasjon av skjeggbarn

Talibanerne stopper en ny invasjon av skjeggbarn

5

AFGHANISTAN Helt siden Taliban overvant de amerikanske okkupasjonsmaktene og jaget bort marionettpresidenten, har tusenvis av afghanere blitt stoppet fra å forlate landet.

Taliban har gitt alle ikke-afghanere som ønsker å forlate Afghanistan frist til den 31. august, da må alle evakueringer være gjort. Dette ifølge talsmann Zabihullah Mujahid, som tirsdag holdt en pressekonferanse som ble sendt direkte og oversatt av BBC.

Under pressekonferansen sa Mujahid også at Taliban «ikke er for» at afghanere forlater landet, noe mange afghanere har forsøkt etter at de tok over makten.

– Vi har prøvd å invitere folk tilbake til hjemmene sine. Men dessverre har USA lokket dem til flyplassen, noe som har skapt kaos.

Mujahid oppfordrer nå USA til å «endre taktikk» og slutte å oppfordre folk til å forlate landet.

– Vi trenger landsmennene våre, sier Mujahid.

Taliban har derfor nå forbudt afghanere å ta seg til flyplassen og oppfordrer dem heller til å reise hjem og vende tilbake til jobbene sine.

– Kom tilbake. Lev som våre brødre. Dere har ingenting å frykte, hilser talibanerne.

De anti-talibanske afghanerne som BBC har intervjuet sier alle at Taliban oppfører seg bra, men at «du vet aldri når de vil begynne å drepe». Samtidig har Taliban ved flere anledninger oppfordret motstanderne til ikke å være redde, tilby fiendene blant landsmennene amnesti og gjøre alt som står i deres makt for å beskytte deres «liv, eiendom og ære».

Tyrkia bygger mur

Tyrkia ser også ut til å gjøre tiltak for å unngå en ny masseinvasjon av afghanere til Europa. Det er nemlig landeveien via Tyrkia som de hundretusener av afghanere som har kommet til Europa de siste årene har valgt.

Nå bygger imidlertid Tyrkia en betongmur langs hele grensen til Midtøsten, for å forhindre at blant annet afghanere skal passere gjennom landet.

Muren dekker allerede en tredjedel av grensen, men etter at Taliban tok makten, har byggingen akselerert. Målet er nå å bygge ytterligere 64 kilometer innen utgangen av året.

Den delen av grensen som ennå ikke har en mur er foreløpig beskyttet av grøfter, piggtråd og soldater som patruljerer døgnet rundt.

– Vi vil vise hele verden at våre grenser er umulige å krysse, sa Mehmet Emin Bilmez, guvernøren i Van-provinsen, til Reuters.

– Vårt største forhåpning er at det ikke skal blir noen migrantvei fra Afghanistan.

Så langt i år har de klart å stoppe 69 000 mennesker uten dokumenter, som prøvde å komme seg til Europa via Tyrkia. Til tross for dette klarte 25 migranter fra Afghanistan å komme seg til grensebyen Van på lørdag, der de ble arrestert.

De som nå flykter fra Taliban sprer også anti-talibansk propaganda.

– De angriper kvinner. Etter å ha voldtatt dem, dreper de dem. Og de skar av hodene på mennene. Vi vil ikke tilbake, skal en av mennene ha sagt til Reuters.

Les også:
Afghanistan – noen refleksjoner

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Så langt har vi unngått den verste «atrocity propaganda», som alltid følger i kjølvannet av konflikter og krig, og som må sees på som psykologisk krigføring. Taliban har oppført seg relativt «pent og sivilisert», men kan nok tenkes å skru til om det trengs. Det er oppmuntrende at det nye styret ønsker å beholde sine borgere, og at Tyrkia gjør det svært vanskelig for «flyktninger» å ta seg inn i Europa. Vi er fortsatt i de tidlige fasene av maktovertagelsen, og mye kan skje..

Russleman
Russleman
9 måneder siden

Taliban gjør for øyeblikket mer for å stanse befolkningsutskiftning i hvite land enn våre egne ledere.

Roy Vey
Roy Vey
9 måneder siden

Om de klarer å stoppe masseinnvandringen fra Afghanistan så er det jo bra for oss. Men vil de lavpannede pro-israelske kontrajihadistene innse at Taliban er bedre, med tanke på stopp av masseinnvandringen, enn den sionistiske okkupasjonsmakten USA som kun løper ærend for Israels ekspasjonsdrømmer og som har forårsaket flyktningkriser til Europa?

Nytter lite å skrike om Islam og sharia, når man likevel tar side med den makt som går i spissen for globalisme og dirigerer kruttglade muslimer til Europa.

Haraldsson
Haraldsson
9 måneder siden

Gode nyheter, da gjenstår det bare å sende tilbake de som allerede er her i Europa.

Roar
Roar
9 måneder siden

Ørkenfolket får styre med sitt eget problem. Positivt om Taliban klarer å holde dem i sjakk der nede.