Hjem Nyheter Norden Tatt for menneskesmugling på Svinesund – inngår i nettverk

Tatt for menneskesmugling på Svinesund – inngår i nettverk

MASSEINNVANDRING: Fire norske statsborgere ble natt til torsdag pågrepet og siktet for menneskesmugling. Ifølge en av de siktede er de en del av et nettverk som smugler såkalte flyktninger inn i Norge og Sverige.

Svinesund_svinesund_640_195005c-e1441891141554Det var klokken 04.45 natt til torsdag på Svinesund at to norske personbiler ble stanset på vei inn i Norge. Tilsammen fire nordmenn og fire syrere satt i bilene.

Politiadvokat i Østfold politidistrikt, John Skarpeid, forteller til VG at nordmennene ble pågrepet og siktet for menneskesmugling. Syrerne ble tatt hånd om av politiet for å få behandlet sine asylsøknader. Nordmennene ble senere løslatt, men er anmeldt for menneskesmugling.

Nettverk av frivillige menneskesmuglere

Til VG forteller en av nordmennene, en 26-årig kvinne, at de gjennom Facebook hadde fått vite at syriske flyktninger stod på Nordby, og bestemte seg derfor for å dra å hente de.

Nordmennene inngår i et nettverk av frivillige som samarbeider om å smugle såkalte flyktninger inn i Norden. Ifølge 26-åringen skal det ha vært en annen kvinne som fraktet syrerne fra Malmö til Göteborg. Fra Göteborg skal de ha fått skyss videre til Svinesund.

Ifølge kvinnen skal nettverket, som opererer i Danmark, Norge og Sverige, primært smugle flyktninger inn i Norge og Sverige. Dette da de «gir blaffen i treige politikere».

oresundsbro-460x167Tre pågrepet på Øresundsbroen

Samme natt ble tre personer pågrepet og mistenkt for menneskesmugling på Øresundsbroen mellom Danmark og Sverige. Tidligere har 14 personer blitt pågrepet i Malmö, også disse skal ha smuglet såkalte flyktninger som ikke ønsker å søke om asyl i Danmark, inn til Sverige.

Årsaken til asylsøkerne foretrekker Sverige og Norge, er at Danmark innførte skjerpede regler for økonomiske ytelser til asylsøkere. For enkelte innebar dette at bidragene ble halvert.

Les også:

http://www.frihetskamp.net/2015/09/12/europa-brenner-skjebnekampen-er-her/
http://www.frihetskamp.net/2015/09/14/danmark-kutter-utbetalingene-til-asylsokere/