Hjem Nyheter Tenåring gjengvoldtatt i skolens kantine av seks innvandrere

Tenåring gjengvoldtatt i skolens kantine av seks innvandrere

 FLERKULTUR  En 15 år gammel jente ble tidligere i år gjengvoldtatt av seks innvandrere i kantinen på ungdomsskolen hvor hun er elev. Til tross for at jentas skrik kunne høres inn i andre klasserom, kom ingen til hennes unnsetning.

voldtekt_vold_mobbing_colourbox_thinking

Hendelsen fant sted i mai på en ungdomsskole i byen Graz i Østerrike. Ifølge talsmann for påtalemyndighetene i Graz, Hansjörg Bacher, så skal seks ungdommer ha dratt den 15-årige jenta gjennom skolegården og inn i kantinen. Der ble hun brutalt gjengvoldtatt.

Flere elever, både gutter og jenter, skal ha vært vitne til deler av gjengvoldtekten – men ingen grep inn for å stoppe den. Elever har også rapportert om at jentas skrik og rop om hjelp kunne høres inn i andre klasserom, men at ingen av lærerne gikk ut for å undersøke hva det gjaldt.

Det var ikke før høsten 2015 at jenta fortalte om hendelsen. Dette i sammenheng med at en lærer gjennomførte en samtale med henne i forhold til mobbing. Voldtektsmennene gikk ikke da lenger på den aktuelle skolen.

Samtlige av gjerningsmennene var innvandrere. Fem av de av afrikansk opprinnelse. Samtlige var også 14 år gamle når gjengvoldtekten ble begått, og var derfor under den kriminelle lavalder i Østerrike og kan ikke straffeforfølges.

Kilde:
Girl gang raped in school dinner hall
Austria: School girl group raped in front front of class mates