Hjem Nyheter Norden Tenåringer betales for å “henge” med asylsøkere

Tenåringer betales for å “henge” med asylsøkere

GALSKAP I det svenske tettstedet Svenljunga lokkes svenske tenåringer og unge asylsøkere med penger for å «henge» med hverandre. Tenåringene gjør et utrolig viktig arbeid for integreringen, uttaler prosjektlederen.

tvangsintegrering

I det svenske tettstedet Svenljunga går man nye veier for å få fart på den såkalte integreringen. 50 kroner i timen får svenske tenåringer og unge asylsøkere betalt for å «henge» med hverandre. De asylsøkerne som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse får betalt i gratisbilletter til Liseberg fornøyelsespark.

Prosjektet har pågått i tre uker og har cirka 50 deltakere i alderen 14 til 15 år. I tillegg til å omgås med hverandre, får deltakerne også opplæring i «demokrati, velferd og likestilling». Prosjektleder Kristine Sunebrand anser tenåringene gjør et viktig arbeid for integreringen.

– Man kan vende på saker og ting, men vi ser det som at disse ungdommene gjør et veldig viktig arbeid i å lære vekk om sine kulturer og få en økt forståelse for hverandre, forteller Sunebrand til SVT.

Også speideren har bidratt til prosjektet. Dette gjennom å gratis låne ut kanoer og en hytte som deltakerne kan benytte når de bedriver «kulturutveksling».

Kilder:
Magdalena får 50:-/tim för att hänga med asylsökare