Hjem Nyheter Norden Terrorafghaneren i Vetlanda – Tamim Sultani

Terrorafghaneren i Vetlanda – Tamim Sultani

VETLANDA-TERROREN Nordfront har avslørt identiteten på terroristen fra onsdagens terrorangrep i Vetlanda, Sverige. Svensk politi har arrestert afghaneren Tamim Sultani, for tiden mistenkt for drapsforsøk.

Terrorafghaneren Tamim Sultani. Foto: Privat/Instagram

Onsdag ettermiddag gikk afghaneren Tamim Sultani, (19990212-5518) til et galskapsangrep med en kniv i det svenske tettstedet Vetlanda. Åtte personer ble skadet, inklusivt han selv etter at han mottok skarp ild fra politiet.

Sju personer ble ofre for angrepet, hvorav tre ble innlagt på sykehuset med livstruende skader. Ytterligere to personer fikk alvorlige skader, to personer moderate skader og en person mindre skader, opplyser Region Jönköping i en presseuttalelse.

Terrorafghaneren er 22 år gammel og har ved et par tidligere tilfeller blitt dømt for mindre narkotikaforbrytelser, da han brukte cannabis. Politiet gjennomførte en husransakelse i boligen hans i Vetlanda på onsdag, der han har bodd i omtrent ett år.

Dommen for narkotikaforbrytelsen kan lastes ned her: B 1537-19

Ifølge Expressen hadde gjerningsmannens oppholdstillatelse i Sverige utgått, og han har nylig søkt om en ny tillatelse. Sultani kom til Sverige i 2016 fra Afghanistan og ble folkeregistrert først i 2017.

Politiet opplyste på onsdag at gjerningsmannens skuddskader ikke er livstruende.

For tiden er Sultani arrestert mistenkt for drapsforsøk med «eventuelle terrormotiv». Forbrytelsen utredes i en innledende fase som terrorangrep, men politiet endret senere rubriseringen til drapsforsøk.

Politiet utredet opplysninger om et terrormotiv i samarbeid med sikkerhetspolitiet (Säpo).

En person som tok seg om terroristen da han kom til Sverige forteller til SVT Nyheter at sjokket ble stort da hun så bildene av Sultani som ble spredt i mediene på onsdag.

– Det overrasker meg veldig mye. Meg behandlet han med respekt. Jeg forstår ikke hvorfor han skulle ha gjort dette her, beklaget den antatte asylaktivisten seg.