Hjem Nyheter Terrorangrep i Paris

Terrorangrep i Paris

 FRANKRIKE  Islamske terrorister har slått til i Paris. Hittil rapporteres det om minst 127 drepte og over 200 er sårede. Et antall som stadig øker.

56465f10c36188011a8b45ae-460x256

Den franske hovedstaden er atter igjen skueplass for terroristangrep. Hittil rapporteres det om 127 døde og over 200 sårede. Antallet døde stiger dog kontinuerlig. Av de sårede skal 99 være kritisk skadet.

Totalt skal det dreie seg om mellom seks og syv terrorangrep i den franske hovedstaden fredag kveld og natt. Åtte terrorister er døde, syv av de skal ha vært selvmordsbombere.

Det første angrepet skal ha funnet sted i nærheten av et sykehus skal en terrorist bevæpnet med maskingevær ha drept minst 18 personer. Kort tid etter skal minst to selvmordsbombere ha detonert sine sprengladninger ved fotballstadion Stade de France.

Størstedelen av ofrene, 118 hittil, skal ha blitt drept da fire fire terrorister gikk til angrep mot konserthuset Bataclan. Terroristene tok da en stor gruppe mennesker som gisler og henrettet de med maskingevær og kniv. Da fransk politi stormet bygningen sent i natt, detonerte terroristene sine selvmordsvester. Dusinvis med mennesker ble fraktet til sykehus.

Ytterligere et terrorangrep skal ha funnet sted senere på en T-banestasjon.

Ifølge franske medier skal gjerningsmennene ha ropt «Allahu Akbar» og «For Syria» i sammenheng med terrorangrepene.

Som følge av terrorangrepene har Frankrike stengt sine grenser, erklært unntakstilstand og innført portforbud . Militære styrker har også blitt mobilisert rundt om i landet.

En svensk blant de drepte

Det svenske utenriksdepartementet oppgir at en svensk kvinne har blitt drept under terrorangrepet. En annen svensk person skal ha blitt skadet. Den drepte skal være en 23-årig kvinne fra Västerås.

IS-flyktning-460x219

IS tar på seg terrorangrepet

Terrorgruppen Den islamske staten (IS) har nå tatt på seg terrorangrepet. Muslimer og IS-tilhengere har på sosiale medier hyllet angrepet.

IS har tidligere uttalt at de smugler soldater inn i Europa gjennom masseinnvandringen. Tidligere i år hevdet de at minst 4 000 var smuglet inn. Europiske myndigheter har uttalt at det er en umulig oppgave å hindre dette.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) uttalte i september i år at de ikke frykter potensielle islamistiske terroristangrep i Norge, men at de er mer redd for hvordan nasjonalister reagerer på masseinnvandringen.

– Den økte asyltilstrømningen til Norge vurderes i første rekke å få negative følger for trusselbildet knyttet til det høyreekstreme miljøet i Norge. Dette fordi motstand mot innvandring er en av de mest sentrale sakene, og en viktig mobiliseringsfaktor, for dette miljøet.

De man skal uroe seg for, ifølge PST, er snarere personer som er født i Norge.

– Trusselen fra ekstrem islamisme kommer først og fremst fra personer som er født eller oppvokst i Norge, og som har blitt radikalisert her.

Kilder:
Aftenposten
JUST NU: Bil med terrorister forcerar vägspärr i Frankrike
Uppgifter: Svenskan som mördades i Paris
Terrordåd i Paris — minst 150 döda