Hjem Nyheter – Terroristene og deres regionale og globale nettverk må bli utryddet fra...

– Terroristene og deres regionale og globale nettverk må bli utryddet fra jordens overflate!

USA Den nyvalgte amerikanske presidenten Donald Trump kommer med harde ord mot islamistiske terrorister etter gårsdagens terrorangrep.

trump

– I dag tilbyr vi våre kondolanser til familien og kjære av Russlands ambassadør til Tyrkia Andrey Karlov, som ble drept av en radikal islamsk terrorist. Drapet på en ambassadør er et brudd på alle regler for sivilisert orden og må være universelt fordømt, sa den nyvalgte presidenten Donald Trump i en uttalelse.

Hans kommentar kommer etter det første drapet på en russisk ambassadør på nesten et århundre. Ambassadøren Andrey Karlov ble skutt da han talte ved åpningen av en utstilling ved et kunstgalleri i Tyrkias hovedstad Ankara. Drapsmannen, som ble skutt og drept av politiet, skal senere ha blitt identifisert som Mevlut Altintas og jobbet som politimann i hovedstaden.

I en tilsynelatende urelatert hendelse på mandag, samme dag, pløyde en lastebil gjennom en folkemengde ved et julemarked i Berlin. Tolv personer skal være drept og 50 ble skadet i det som tyske myndighetene bekrefter er en terroraksjon.

tyskland

Trump kommenterte terrorangrepet i Berlin kort tid etter hendelsen:

– Den islamske stat (IS) og andre islamistiske terrorister slakter stadig kristne i sine lokalsamfunn og steder for tilbedelse som en del av deres globale jihad. Disse terroristene og deres regionale og globale nettverk må bli utryddet fra jordens overflate – et oppdrag vi vil gjennomføre med alle frihetselskende partnere.

Den nyvalgte presidenten oppsummerte mandagen med følgende Twitter-melding:

I dag var det terrorangrep i Tyrkia, Sveits og Tyskland – og det blir bare verre. Den siviliserte verden må endre tenkemåte!

Kilde:
Trump lashes out at ‘radical Islamists’ following murder of Russian envoy, Berlin truck attack