Hjem Nyheter Tesak funnet død i fengselscellen – tyder på mord

Tesak funnet død i fengselscellen – tyder på mord

RUSSLAND Den velkjente russiske nasjonalisten Maxim Martsinkevich, alias Tesak, er funnet død i fengselscellen sin i den russiske byen Tsjelabinsk. Advokaten krever nå drapsetterforskning.

Maxim Martsinkevich, alias Tesak.

Nasjonalisten Maxim Martsinkevich (36), kjent som Tesak, ble onsdag morgen funnet død i fengselscellen sin i Sizo-3, i den russiske byen Tsjelabinsk. Her skal han ha blitt overført i påvente av rettssak for forbrytelser han stod mistenkt for å ha begått i 1999. Tesak sonet for tiden dom for å ha angrepet narkolangere med strømpistol, pepperspray og balltre.

I forrige uke klaget han til sin advokat, Ivan Sidorov, over at han var blitt torturert og tvunget til å signere tilståelser for drap han ikke hadde begått. Tesak skal på forhånd av overføringen til Tsjelabinsk også ha uttalt at om han blir funnet med avskårne pulsårer eller hengt, så har han blitt hjulpet, sterkt.

Tesak ville ha vært kvalifisert for tidlig prøveløslatelse allerede neste år.

En vakt skal ha funnet Tesak i sin seng, blodig i ansiktet og hals, med kutt/stikkskader og kvelemerker etter et snøre som lå rundt halsen hans. Han skal angivelig ha dødd av kvelning.

Enkelte medier har omtalt hans død som selvmord og henvist til et påstått selvmordsbrev, men hans advokat krever nå at det igangsettes en drapsetterforskning.

Jaktet på pedofile

Maxim «Tesak» Martsinkevich jaktet på pedofile.

Tesak, som var leder av Format 18, ble godt kjent for sine aktiviteter som han lastet opp på sosiale plattformer. Blant disse aktiviteter innebar å konfrontere pedofile som hadde møtt opp for å ha sex med små barn. Bortsett fra litt juling ble de pedofile barbert på toppen av hodet, som deretter ble malt i regnbuens farger.