Hjem Nyheter Norden Tesla saksøker den svenske regjeringen

Tesla saksøker den svenske regjeringen

SVERIGE Bilprodusenten Tesla saksøker nå den svenske staten ettersom Postnord ikke lenger leverer post til selskapet. Som et resultat er det ingen tilgang til nummerskiltene som trengs for biler.

En av Teslas bilhallar i Palo Alto, USA.
Foto: Niall Kennedy (CC BY-NC 2.0)

I forbindelse med IF Metalls pågående streik mot Tesla og kravet om tariffavtale, er det satt i gang en blokade. Det påvirker blant annet Postnords postleveranser til Tesla. Samtidig har Trafikverket presisert at det kun er Postnord som kan brukes som leverandør, noe som hindrer Tesla i å hente bilskiltene selv.

Som svar på disse tiltakene har Tesla nå bestemt seg for å saksøke den svenske staten gjennom Trafikverket. Ifølge Di, som har sett dokumentene, hevder Tesla at beslaget av bilskilt utgjør et diskriminerende angrep uten juridisk støtte rettet mot selskapet.

«Dette beslaget av bilskilt utgjør et diskriminerende angrep uten juridisk grunnlag mot Tesla,» skriver selskapet.

Elon Musk, Teslas grunnlegger, kom med en kryptisk uttalelse på plattform X kort tid før nyheten ble publisert, og skrev at «handlinger sier mer enn ord».

Streiken mot Tesla har pågått i snart en måned, og tidligere har det vært en blokade i Sveriges havner der Tesla-biler ikke har blitt losset og lastet. I forrige uke trådte også en sympatiaksjon fra Seko i kraft, som betyr at Postnord-ansatte ikke håndterer Teslas post.