Hjem Nyheter Texas-grenseby med 5 000 prosent kriminalitetsøkning under Biden

Texas-grenseby med 5 000 prosent kriminalitetsøkning under Biden

USA Det lokale strafferettssystemet har måttet styrkes med beløp som overstiger det totale kommunebudsjettet. Offentlige skoler, politi og helsevesen er på knærne.

Brent Smith, distriktsåklagare i Kinney County
Foto: Facebook

Kinney County i Texas, USA, blir vanligvis sett på som et typisk amerikansk grensesamfunn, hvis innbyggere har blitt tvunget til å være vitne til en eskalering i kriminalitet ettersom ulovlig innvandring har gått amok siden Joe Bidens presidentskap for tre år siden. Statistikken for dette, målt i antall straffesaker, ser imidlertid aldri ut til å ha blitt lagt merke til i stor skala.

Det gjorde den imidlertid etter en høring i budsjettkomitéen i Representantenes hus i forrige uke, der distriktsadvokat Brent Smith i 2020 satte 134 kriminalanklager under Trump mot tilsvarende tall for årene etter Bidens ulike utøvende ordrer og opphevinger av grensesikkerhetspolitikken:

  • 2021: i underkant av 3 000.
  • 2022: 6 800.
  • 2023: I overkant av 5 800.

Det betyr en økning på nesten 5 000 prosent fra 2020 til 2022 og en vekst på drøyt 4 200 prosent fra 2020 til 2023.

– Kinney County opererer normalt innenfor et årlig budsjett på 6 millioner dollar, påpekte Smith til de samlede lovgiverne.

– Den åpne grensepolitikken vedtatt av Biden-administrasjonen har imidlertid krevd at kommunen betydelig utvider kapasiteten til det lokale strafferettssystemet, noe som har kostet Texas’ skattebetalere ytterligere 10,5 millioner dollar.

Smith beskrev videre hvordan offentlige skoler og politimyndigheter har fått en riktig smell fra det rekordhøye nivået av ulovlig innvandring, og hvordan innbyggere i Kinney County med behov for akuttmedisinsk behandling har dødd helt unødvendig.

– Ved begge anledninger var alle tilgjengelige ambulansepersonell allerede engasjert i menneskesmuglingsoperasjoner milevis unna og var ikke i stand til å betjene fylkets innbyggere, sier han og legger til:

– Dette er bare eksempler på hvordan åpne grenser har dødelige konsekvenser for amerikanere over hele landet.

Kinney County har en befolkning på i underkant av 3 200 innbyggere. Fra oktober 2023 til mars i år anslås det at rundt 200 000 ulovlige innvandrere har krysset grensen i den såkalte Rio-sektoren, som samfunnet er en del av.