Hjem Nyheter The Daily Stormer hyrer toppadvokat

The Daily Stormer hyrer toppadvokat

UTENRIKS Den populære amerikanske nyhetssiden The Daily Stormer har hyret toppadvokaten Marc Randazza til å representere nettsiden i en kommende rettssak om ytringsfrihet.

Andrew Anglin, utgiveren av nyhetssiden The Daily Stormer, ble tidligere i år saksøkt for over 2,5 millioner norske kroner av den jødisk-amerikanske sionistorganisasjonen Southern Poverty Law Center (SPLC) på grunn av hans rapportering om saken rundt Tanya Gersh. Saken dreide seg om den jødiske eiendomsmegleren som ble tatt på fersken da hun forsøkte å utpresse moren til den amerikanske nasjonalisten Richard Spencer til å selge sin eiendom i byen Whitefish i delstaten Montana. I søksmålet har Anglin blitt anklaget for å skape en «trollstorm» mot Gersh som har forårsaket henne følelsesmessig skade og angst.

LES OGSÅ: Jøder driver utpressing av mor til nasjonalist

Nå har det blitt annonsert at nettsiden har engasjert advokat Marc Randazza til å representere Anglin og The Daily Stormer i retten. Advokaten, som spesialiserer seg på saker som gjelder ytringsfrihet, har flere store saker bak seg og har blant annet vært juridisk kommentator for nyhetskanaler som FOX News og CNN.

På litt over en måned har nettsiden klart å samle inn over 1,2 millioner kroner fra sine lesere til rettsaken, noe som blant annet skal ha overrasket Richard Cohen, sjef for Southern Poverty Law Center, ifølge LA Times.

Til avisen forteller Anglin at søksmålet bare er et forsøk på sensur fra de to jødisk-amerikanske sionistorganisasjonene SPLC og Anti-Defamation League (ADL) som aggressivt prøve å kneble hans konstitusjonelle rettighet til ytringsfrihet. De to organisasjonene har tidligere stått i spissen for å stenge Anglins tilgang til ulike internettjenester som PayPal, kredittkortprosessorer, crowdfunding-sider, annonsører, og netthoteller.

En av dem har bidratt til pengeinnsamlingen er komikeren Sam Hyde. Den politisk ukorrekte komikeren, som selv ble offer for sensur da hans populære humorprogram ble tatt av luften på grunn av hans løse tilknytning til Alt-Right-bevegelsen, skal ha donert i overkant av 40 000 kroner til nettsiden. På spørsmål fra LA Times reporter Matt Pearce om hvorfor komikeren har valgt å donere et såpass stort beløp til en «nazistisk side» skal Hyde først ha spurt reporteren om han var jødisk for deretter å si følgende:

— Det er fordi jeg vil at reportere som deg skal vite at jeg tjener mer penger enn dere.

Du kan donere ved å følge denne lenken.

Kilde:
Toppjurist hjälper althögern mot amerikanska Expo
Neo-Nazi website raises $150,000 to fight Southern Poverty Law Center lawsuit