Hjem Nyheter Tidligere gresk justisminister: – Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent...

Tidligere gresk justisminister: – Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry

HELLAS Den tidligere justisministeren, Antonis Roupakiotis, oppgir til gresk media at jødiske organisasjoner og EU ligger bak aksjonen mot Gyllent Daggry. Roupakiotis utpeker den svenske EU-kommisjonæren Cecilia Malmström som en av de mest drivende.

Cecilia Malmström
Cecilia Malmström

Antonis Roupakiotis, som var justisminister under Antonis Samaras styrende koalisjon frem til mai ifjor, oppgir i et intervju med Skai Media at forfølgelsen av partiet Gyllent Daggry har politiske motiver og dikteres av organisasjoner i USA og EU. Ifølge Roupakiotis har Samaras sine nylige besøk til jødiske organisasjoner en direkte kobling til forbudet mot Gyllent Daggry.

Roupakiotis sier i intervjuet:

Jødisk-amerikanske og gresk-amerikanske organisasjoner kom til Hellas og utøvet stort press (mot regjeringen) hva angår Gyllent Daggry. De spilte helt klart en rolle i utviklingen. Statsministeren var helt klart nødt til å si noe til dem.

Avisen skriver at Roupakiotis i hovedsak mener at aksjonene mot Gyllent Daggry skjedde i direkte tilknytning til statsministerens besøk hos jødiske organisasjoner.

Roupakiotis sier videre i intervjuet at EU oppfordret regjeringen til å «gjøre noe med Gyllent Daggry» og utpeker den svenske EU-kommisjonæren Cecilia Malmström som en av de mest drivende:

Vi påtar oss formannskap i EU fra og med januar og det stort press fra kommisjonen om å gjøre noe med Gyllent Daggry. Kommisjonsmedlemmene Nils Muiznieks og Cecilia Malmström konstaterte at vi ikke hadde tatt frem en eneste lov.

Roupakiotis sikter til en antirasistisk lov som Hellas nå kommer til å bøtelegges for, ettersom de ikke har levert den inn til rett tid. Roupakiotis påpeker at dette antirasistiske lovforslaget har blitt tatt frem tidligere, men at regjeringen ikke har våget gjennomføre det i frykt for å drive velgere over til Gyllent Daggry.

Lovforslaget ble i stedet offentliggjort dagen etter samme regjering hadde gått til aksjon mot Gyllent Daggry og omtalt partiet som en «kriminell organisasjon». Lovforslaget sier blant annet at matutdelinger til kun etniske grekere skal forbys og at «hatefulle handlinger» skal straffes hardere i Hellas. Til sist sier Roupakiotis at regjeringen nå har hastverk med å ratifisere lovforslaget på grunn av «ordre ovenfra».

Kilder:
Roupakiotis Says Golden Dawn Crackdown Ordered from Abroad