Hjem Verdensanskuelse Jødespørsmålet Tidligere IDF-talsmann: – Svenskene må venne seg til jøder med makt

Tidligere IDF-talsmann: – Svenskene må venne seg til jøder med makt

JØDISK MAKT Tidligere pressetalsmann i IDF, Jonathan Conricus, jobber nå for den jødiske lobbyen i USA. I et intervju med Dagens Nyheter skryter han åpent av jødenes makt i USA.

Jonathan Conricus er født i Sverige, har vært talsmann for IDF og jobber nå for den jødiske lobbyen i USA. Foto: @jconricus/X.

Den jødiske Bonnier-avisen Dagens Nyheter har intervjuet jøden Jonathan Conricus, som ble født i Sverige og senere ble pressetalsmann for det israelske forsvaret (IDF). Pressetalsmann var han også i de tre første månedene av den pågående krigen i Gaza.

Conricus har flyttet til New York hvor han nå jobber som talsperson for den jødiske og neokonservative lobbygruppen «Foundation for Defense of Democracies». Overfor Dagens Nyheter snakker han ganske åpent om jødenes makt i USA, samtidig som han benekter at det finnes noen jødisk lobby i Sverige.

– I Sverige finnes det ingen jødisk lobby. Svenskene er ikke vant til at jøder har makt, står rak i ryggen, ser folk i øynene og sier: Jeg bestemmer her. Svenskene kjenner ikke til slike jøder, sier han, og fortsetter:

– Men de er her. Spesielt i New York. Svensker forstår ikke at det finnes jøder som organiserer seg, tar initiativ, våger, har makt og bruker makt.

Conricus sier at han skulle ønske at jødisk makt ble tydeligere for flere mennesker, ettersom han selv innbiller seg at dette ville normalisere jødisk makt i ikke-jødiske land.

Jeg skulle ønske flere kunne bevitne Aipacs policy-konferanse og se hvordan amerikanske politikere stiller seg opp foran 18.000 mennesker og forklarer hvor viktig et amerikansk-israelske forhold er, sier han.

Nå håper han at den jødiske lobbyen en gang for alle kan overtale Washington til å starte en krig mot Iran. Han kaller dette «the real show», mens det som foregår i Gaza – med over 30 000 døde sivile og en forestående massekollaps – bare er et «sideshow» ifølge Conricus.

– Problemet er at Iran bruker proxy-organisasjoner som sitt fremste våpen i utenrikspolitikken. Både Israel og USA, kanskje Israel litt mindre, reagerer på proxy-organisasjonene i stedet for å slå til mot Iran. Vi fortsetter å krangle med de små barna i stedet for å slå til mot pappa, sier den jødiske makt-lobbyisten.

Conricus vokste selv opp i Malmö, men kjenner seg ikke igjen i byen på grunn av den anti-israelske atmosfæren som har vokst frem i takt med flerkulturen, noe som selvfølgelig den jødiske lobbyen i Sverige, som Conricus benekter, tok initiativ til.

– Malmö var mitt hjem en gang. Det var en fin oppvekst, men dessverre er det trist å se at hatet mot Israel vokser. Det vil ta tid før jeg drar tilbake, sier han til DN.