Hjem Nyheter Tidligere kommandosoldat skal sette en stopper for båtmigranter i den engelske kanalen

Tidligere kommandosoldat skal sette en stopper for båtmigranter i den engelske kanalen

UTENRIKS En veteran fra det britiske marinekorpset har nå fått i oppgave å sette en stopper for båtmigrasjonen via den britiske kanal.

Foto: Twitter.

Veteranen Dan O’Mahoney har utført tjeneste i både Irak og Kosovo, og med den nylig utnevnte titten «Clandestine Channel Threat Commander» har han fått i oppgave å vokte den engelske kanal mot båtmigranter.

Utnevnelsen ble utført av den britiske innenriksministeren Priti Patel, som sier at det store antallet migranter som krysser kanalen i mindre fartøy må stoppes og at ruten må gjøres umulig for menneskesmuglere.

Ordren til det som effektivt vil tilsi en militarisering av kanalen kommer som en respons på en dramatisk økning av aktivitet fra båtmigranter. En ny rekord ble satt den 6. august da 235 av disse gikk i land på den britiske kysten fra 17 forskjellige fartøy.

Den britiske regjeringen har rettet kritikk mot franske myndigheter for ikke å ha stanset båtene etter at de har forlatt den franske kyst. Den britiske staten har imidlertid selv måttet tåle kritikk for sin praksis med å huse migranter i hotell.

Les også:
Over en halv million rasefremmede har kommet til Europa det siste året
Hvitt folkemord