Hjem Nyheter Europa Tidligere Pentagon-rådgiver: «USA står bak Nord Stream sabotasjen»

Tidligere Pentagon-rådgiver: «USA står bak Nord Stream sabotasjen»

3

GLOBALT Den pensjonerte obersten og tidligere Pentagon-rådgiveren Douglas Macgregor mener at USA og Storbritannia står bak sabotasjen mot Nord Stream. Dette for å hindre at Tyskland avslutter sin militære støtte til Ukraina.

Douglas Macgregor. Foto: BMG-2048, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons:

Nylig var Douglas Macgregor, en pensjonert oberst i den amerikanske hæren og tidligere topprådgiver i Pentagon under president Donald Trump, gjest i podkasten til tidligere dommer Andrew Napolitano.

I episoden peker Macgregor ut USA og Storbritannia som ansvarlige for sabotasjen mot Nord Stream. Ifølge Macgregor er påstanden om at Russland står bak «helt absurd» fordi landet er avhengig av energieksport.

Macgregor mener dessuten at ikke hvem som helst kunne ha utført gjerningen, da det ifølge obersten kreves tusenvis av kilo dynamitt for å sprenge hull i rørledningene.

– Du har et flere tommer tykt lag med betong rundt ulike metallegeringer for å fange naturgassen, så det er ikke noe du bare kan slippe en håndgranat ned i enden av en fiskesnøre for å ødelegge, sier Macgregor.

– Du må se på hvilke statlige aktører som har kapasitet til å gjøre dette, og det betyr den [britiske] Royal Navy [og] USAs flåtes spesialkommando, fortsetter han.

I følge Macgregor skjedde angrepet på Nord Stream-rørledningene akkurat da den tyske regjeringen begynte å «gi inntrykk av at de ikke lenger ønsket å spille en rolle i proxy-krigen i Ukraina» fordi landet «går mot en forferdelig vinter».

– Det er helt tydelig at vi har fjernet Berlins alternativer. Berlin var på vei vekk fra denne alliansen. [Den tyske kansleren] Olaf Scholz sa: «Jeg sender ikke mer utstyr. Jeg kommer ikke til å sende noen stridsvogner», hevder McGregor.

Ifølge den pensjonerte obersten må Scholz nå bare fortsette å investere i krigen i Ukraina og adlyde Washington.

– Nå famler han i mørket fordi USA rett og slett har frarøvet ham valget om å komme seg ut. Hvem skal forsyne ham med gass og olje og kull og alt annet hvis han dropper ut? Hvor skal han henvende seg nå?

Men ifølge Macgregor var sabotasjen mot Nord Stream et risikabelt angrep som kunne slå tilbake på USA og i verste fall være begynnelsen på slutten for NATO.

Jødisk «sjokkterapi»-økonom: «Hele verden tror USA står bak»

Macgregor er imidlertid ikke den eneste amerikaneren som offentlig har pekt ut sin egen regjering som ansvarlig for angrepet. Den jødiske økonomen Jeffrey Sachs dukket nylig opp på Bloomberg TV, hvor han trakk samme konklusjon. I likhet med Macgregor, tror Sachs at Polen kan ha hjulpet til.

Sachs, som er kjent for å ha fungert som rådgiver for den tidligere russiske presidenten Boris Jeltsin og som stod bak «sjokkterapi» -taktikken som ble brukt av Russland i overgangen fra en planøkonomi til kapitalisme, hadde blitt invitert som Russland-ekspert.

– For det første er det direkte radarbevis på at amerikanske helikoptre, militærhelikoptre, som vanligvis er stasjonert i Gdansk, sirklet rundt dette området. Vi har også truslene fra USA tidligere på året, om at «på en eller annen måte skal vi stenge ned Nord Stream». Vi har også den oppsiktsvekkende uttalelsen fra [USAs] utenriksminister [Antony] Blinken forrige fredag ​​da han sa «dette er også en gigantisk mulighet». Jeg beklager, men det er en merkelig måte å snakke på hvis man er bekymret for piratkopiering mot kritisk internasjonal infrastruktur, sier Sachs.

– Jeg vet at dette går imot vårt narrativ, man kan ikke si disse tingene i Vesten, men faktum er at overalt i verden, når jeg snakker med folk, tror de at USA gjorde det, fortsetter han.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
1 måned siden

[…] Tidligere Pentagon-rådgiver: «USA står bak Nord Stream sabotasjen» […]

trackback
1 måned siden

[…] Tidligere Pentagon-rådgiver: «USA står bak Nord Stream sabotasjen» […]

Roger M
Roger M
1 måned siden

Var sikkert Jens stoltenberg som skulle godhetsignalisere for de «store gutta i USA».