Hjem Nyheter Norge Tiggere reiser hjem etter å ha blitt avslørt i NRK-dokumentar

Tiggere reiser hjem etter å ha blitt avslørt i NRK-dokumentar

GLADSAK Etter å ha blitt avslørt som bedragere i NRK-dokumentaren Lykkelandet reiser mange sigøynerne nå tilbake til Romania.

Daglig leder Marcos Amano

Ifølge hjelpeorganisasjonen «Robin Hood Huset» skal mange sigøynere nå ha kjøpt flybillett tilbake til Romania etter å ha blitt avslørt som bedragere i NRK-dokumentaren Lykkelandet. Flere tiggere har fortalt at de ikke lenger synes det er trygt å være i Bergen etter at dokumentaren ble vist, påstår daglig leder Marcos Amano.

– I dag har minst elleve personer kjøpt flybilletter hjem til Romania med praktisk hjelp fra ansatte ved Robin Hood-huset. De sier de synes det er utrygt og ubehagelig å være i Bergen nå.

NRK-dokumentaren Lykkelandet som sist tirsdag ble vist på Brennpunkt skal ha fått øynene opp på en god del nordmenn rundt om i landet. Her vises det hvordan tiggerne bevisst utnytter seg av nordmenns godhet og samtidig ler av det. Her vises det hvordan de bedrar og driver med organisert kriminelle virksomheter i Norge, og således håver inn millioner. Dokumentaren kan du se HER.

NRK skriver på sin nettside at Brennpunkt i 2015 ble oppmerksom på et hus i Bergen der det bodde svært mange mennesker. Dette skal ha ledet til en to års periode med spaning og kartlegging av «tiggermiljøet» i Bergen, og organisert kriminalitet viste seg å være et faktum.

Etter å ha blitt avslørt påstår Marcos Amano at tiggerne skal ha følt seg truet og nå ønsker å vende tilbake til Romania. Flybillettene som viser seg å være ganske rimelige, er det selvfølgelig den norske hjelpeorganisasjonen tiggerne forventer at skal betale.

– Flybillettene fra Torp til Bucarest er rimelige. De koster ned til 149 kroner, forteller Amano.

Kilde:
Hjelpeorganiasjon: – Tiggere reiser hjem til Romania etter NRK-dokumentar
Sex, dop og tiggerkopp