Hjem Nyheter Norden Tillatelse har blitt gitt for torgmøte på Almedalen

Tillatelse har blitt gitt for torgmøte på Almedalen

2

ALMEDALEN På tirsdag vil det bli holdt et torgmøte i Visby på Gotland med taler som omhandler «viktige samfunnsproblemer og ikke-konvensjonelle løsninger».

En privatperson har søkt om å få arrangere et torgmøte på Almedalen, og fikk på lørdag tillatelsen innvilget av politiet. Til tross for at massemedia har utpekt personen som «NMR-aktivist» og hetset om at demonstrasjonsretten burde inndras, har politiet denne gangen valgt å stille seg på grunnlovens side.

– I prinsipp alle som søker om å få holde en allmenn sammenkomst får det. Det handler om en grunnlovsbeskyttet rettighet. Politiet har hittil i år bevilget 500 tillatelser under Almedalsuken, sier Carina Skagerlind, presseansvarlig for politiets innsats på Almedalen.

Torgmøtet vil holdes på tirsdag mellom klokken 17 og 18 og talene kommer til å ta opp «viktige samfunnsproblemer og ikke-konvensjonelle løsninger». Plassen for torgmøtet er på Holmen ved badehuset.

Hvorvidt Den nordiske motstandsbevegelsen kommer til å dukke opp i Almedalen gjenstår å se. Den nordiske motstandsbevegelsen har enda ikke uttalt seg om Almedalen.

Fjorårets Almedalen-uke var en stor suksess for Den nordiske motstandsbevegelsen, som dominerte nyhetsbildet ved blant annet å generere 1 500 nyhetsartikler. I forkant av årets Almedalsuke har RFSL og fire riksdagsmedlemmer fra Vänsterpartiet valgt å innstille sin deltakelse takket være Den nordiske motstandsbevegelsen.

Når løgnpressen har villet forby Den nordiske motstandsbevegelsen fra å delta har de vist til «uroligheter» som fant sted i fjor, det vil si til sine egne hetsartikler. Ingen person fra Den nordiske motstandsbevegelsen har imidlertid blitt dømt for noen forbrytelse under den forrige Almedaksuken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Bra! Det er da selvklart at også Motstandsbevegelsen skal få delta på et politisk stevne som alle andre. De kan ikke inndra deres rettigheter kun fordi meningsmotstandere skulle stelle istand uroligheter, eller fordi media maler opp sine egne eventyrsfortellinger.
Det samme er det med Arendalsuken her i Norge. Det er jo helt bak mål at Motstandsbevegelsen skal nektes fra å delta, på bakgrunn av en antidemokratisk AP-politikers egne ville påstander.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

Supert!