Hjem Nyheter Norge TINE og Røde Kors arrangerte frokoster for “integrering”

TINE og Røde Kors arrangerte frokoster for “integrering”

MULTIKULTUR TINE og Røde Kors Norge arrangerte i helgen såkalte vennskapsfrokoster på asylmottak over hele landet.

TINE_Røde Kors

TINE og Røde Kors Norge arrangerte lørdag den 22. oktober såkalte vennskapsfrokoster på 84 av Norges 201 asylmottak, hvor lokalbeboere ble invitert til å treffe asylsøkere og få et gratis måltid. Ifølge generalsekretær i Røde Kors Norge, Sven Mollekleiv, var hensikten å bidra til integreringen av asylsøkerne.

– Asylsøkere er mennesker som deg og meg. God integrering mellom flyktninger og lokalsamfunn handler om å møtes og bli kjent. Derfor er vi utrolig takknemlige og glade for at så mange har deltatt på dagens vennskapsfrokoster over hele landet.

TINEs konsernsjef Hanne Refsholt deltok på frokosten som ble arrangert på Ila asylmottak i Oslo, og uttrykker stolthet over at 7 500 personer deltok på frokoster over hele landet.

– Å dele et måltid er en fin måte å starte nye vennskaps på, uavhengig av språk, kultur og livssituasjon. I TINE jobber vi hver dag for å skape gode matopplevelser. Derfor er vi ekstra stolte over at vi sammen med Røde Kors i dag har ført tusenvis av mennesker sammen over nettopp et hyggelig måltid.

TINE er en av initiativtakerne til prosjektet og hundrevis av frivillige i Røde Kors har vært med på å få det gjennomført. TINE har i tillegg bidratt med å donere 3 øre per solgte melk i hele oktober til årets TV-aksjon. Formålet for årets TV-aksjon var å støtte Røde Kors sitt arbeide for «flyktninger» i utlandet og i Norge.

Kilde:
Over 7 500 på frokost for integrering