Hjem Nyheter To arrestert etter journalistdrapet i Nord-Irland

To arrestert etter journalistdrapet i Nord-Irland

1

NORD-IRLAND To personer har blitt arrestert for drapet på den 30 år gamle journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nord-Irland.

I forrige uke endte politirazziaer i den katolske bydelen Creggan i Londonderry med opptøyer, og i sammenheng med dette ble en kvinnelig journalist skutt og drept. Hun ble senere identifisert som Lyra McKee, 30 år.

Kvinnen skal ha falt sammen ved en politibil og senere dødt på sykehus. Ifølge politiet skal flere skudd ha blitt avfyrt mot politiet på plass.

– Dessverre kan jeg bekrefte at en 29 år gammel kvinne har blitt drept etter at skutt ble avfyrt i Creggan i kveld, sa politimannen Mark Hamilton torsdag kveld.

Drapet på Lyra McKee har blitt fordømt av de to største partiene i Nord-Irland, det britisklojale Demokratiske unionspartiet (DUP) og republikanske Sinn Féin.

– Hjerteskjærende nyheter. En meningsløs handling. En familie rives i stykker. De som tok med seg våpen på gatene på 70-, 80- og 90-tallet gjorde feil. Det er like feil i 2019, sier DUP-lederen Arlene Foster i en kommentar.

– Dette er et angrep mot samfunnet, et angrep mot fredsprosessen og et angrep mot langfredagavtalen, sier Sinn Féins nestleder Michelle O’Neill.

Det nordirske politiet etterforsker dødsfallet som en terrorhandling og på lørdag annonserte de at de har arrestert to gjerningsmenn, 18 og 19 år gamle, etter at en overvåkningsfilm av hendelsen ble sluppet.

– Folk så pistolmannen og de som hetset unge mennesker ut på gatene, folk vet hvem de er. Svaret på hva som skjedde i går kveld ligger i lokalsamfunnet. Jeg ber folk gjøre det rette for Lyra McKee, hennes familie og for byen, og hjelpe oss stoppe denne galskapen, sa politisjef Jason Murphy i en uttalelse.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Denne «journalisten» var en flaming dyke, og hennes død er intet tap for menneskeheten, tvert imot. Hva skal kvinner/lesber i the line of fire, forresten? Er det spenningen? Flere såkalte «journalister» og media whores fortjener samme skjebne, slik de forvrenger fakta og forer goyim med fake news 24/7. Ikke minst i MSM. Idag er for øvrig begge de mistenkte satt fri, ser jeg.