Hjem Nyheter Europa To døde i Polen etter eksplosjon nær grensen til Ukraina

To døde i Polen etter eksplosjon nær grensen til Ukraina

4

POLEN En eksplosjon ved den ukrainske grensen har ført til at det polske sikkerhetsrådet har blitt sammenkalt. Hendelsen skjer samtidig som Russland oppgis å skyte kryssermissiler over hele Ukraina.

Illustrasjonsbilde. Foto: Pxhere (CC0).

En eksplosjon har drept to personer i den polske byen Przewodów. Byen ligger omtrent fem kilometer fra grensen til Ukraina, og ifølge Associated Press (AP) oppgir en høytstående amerikansk tjenestemann at russiske missiler ligger bak eksplosjonene i byen, skriver Nordfront.

Polen, som er et av NATOs medlemsland, etterforsker hendelsen for fullt. Ifølge den polske avisen Interia er det representanter fra hæren og lokale myndigheter på plass i byen for å ta rede på akkurat hva som har skjedd. Parlamentsmedlemmet Lech Sprawka uttrykte følgende til Interia:

– Jeg skal til stedet, men samtidig kontrollerer vi om det ikke var en tilfeldighet.

Eksplosjonen skal også ha ødelagt en korntørker og en traktor. Det er også opplysninger om store kratre i bakken. Det er verdt å notere at de fleste opplysninger i skrivende stund fortsatt er ubekreftede, men de kommer i forbindelse med at oppimot hundre nedslag av kryssermissiler har blitt rapportert over hele Ukraina i løpet av dagen.

Polske medier rapporterer ifølge det finske regimestyrte Svenska YLE at statsministeren har sammenkalt landets sikkerhetsråd.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Straight Pride
Straight Pride
12 dager siden

USA, USA, USA

trackback
11 dager siden

[…] NRK melder AP at missilet som i går traff Polen sannsynligvis ble skutt opp fra Ukraina for å stanse et russisk […]

Straight Pride
Straight Pride

Gassrørledningene Nord Stream 1 og 2, var det også Ukraina? Eller ønsker Russland å skyte seg selv i foten?

Hendelsen i Polen ser ut som nok et feilet Amerikansk forsøk på krigsprovokasjon i Europa.

Russland har allerede fått bevist at det ikke var dem, derfor har nå USA ikke annet valg enn å legge skylden på Ukraina og kaller det en Ukrainsk feil.

trackback
4 dager siden

[…] medier i vesten publiserte nyheten om at Ukrainakonflikten hadde eskalert til et slikt nivå at et russisk kryssermissil hadde slått ned i Polen. Ettersom Polen er et NATO-land ble det sett som et eventuelt forspill til en storkonflikt mellom […]