Hjem Nyheter Norden To nye asylmottak opp i flammer i Sverige

To nye asylmottak opp i flammer i Sverige

FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT/NTB-Scanpix
FOTO: Björn Larsson Rosvall/TT/NTB-Scanpix

 SVERIGE  Natt til lørdag brant to nye asylmottak ned i Sverige. Begge mistenkes være påsatt.

Det var ved 23-tiden på fredag at politiet mottok melding om den første brannen. Et planlagt asylmottak stod da i brann i Ärla utenfor Eskilstuna. Mia Magnusson ved politiet i Eskilstuna tror ikke brannen oppstod naturlig.

– Vi kommer til å utrede dette som en mordbrann.

Ifølge Magnusson så var brannen da så kraftig at bygningen ikke kunne reddes. Bygningen var tom, og ingen ble skadet som følge av brannen.

Andre brannen på én uke

Få timer senere var det Rosenkullens asylmottak i Munkedal kommune i Bohuslän som stod i brann. Brannen var asylmottakets andre på få dager.

Den første brannen oppstod ved 04-tiden natt til tirsdag, og var av mindre omfang. Denne gangen brant det i den uskadde delen av mottaket.

– Det har brent i den delen av bygningen som ikke brant opp i den forrige brannen, forteller Mikael Gard ved redningstjenesten.

Ingen skal ha kommet til skade, da mottaket var tomt som følge av den første brannen. Også dette i dette tilfellet går politiet ut i fra at brannen var påsatt.

Politiet skjerper sikkerheten

Politiet i Sverige har nå sendt ut en oppfordring til landets samtlige politidistrikter om å skjerpe sikkerheten ved alle asylmottak.

– Det innebærer at politiet patruljerer oftere for på den måten øke sikkerheten. Vi ser svært alvorlig på hver av hendelsen, forteller Stefan Hector ved politiet.

Kilde:
Svensk politi etter brann på asylmottak: Vær på vakt