Hjem Nyheter To personer skutt og drept utenfor Gyllent Daggrys hovedkvarter

To personer skutt og drept utenfor Gyllent Daggrys hovedkvarter

0

HELLAS: To medlemmer av Gyllent Daggry ble fredag kveld skutt og drept utenfor organisasjonens hovedkvarter i Athen. Nordfront oppdaterer om situasjonen i Hellas.

Giorgos Fountoulis og Manolis Kapelonis.
Giorgos Fountoulis og Manolis Kapelonis.

Blodig attentat
På fredag kveld, utenfor Gyllent Daggrys hovedkvarter i Athen, ble to unge medlemmer av partiet skutt og drept av to ukjente og maskerte gjerningsmenn. Medlemmene, George Fountoulis og Manolis Kapelonis, holdt vakt utenfor hovedkvarteret da to menn ankom på motorsykkel og åpnet ild mot dem. Ifølge kilder på nettet skal gjerningsmennene skal ha fortsatt å skyte selv om ofrene lå livløse på bakken. En tredje person skal også ha blitt skutt, men skal være utenfor livsfare.

Fredagens blodige attentat mot Gyllent Daggry kommer i kjølvannet av en lang rekke angrep mot partiet den seneste tiden. Blant annet sitter deler av partiets ledelse, inkludert partileder Nikolaos Michaloliakos, varetektsfengslet siktet for å lede en «kriminell organisasjon» og forrige uke vedtok det greske parlamentet å vedta et lovforslag som effektivt kutter all form for statlig støtte til Gyllent Daggry.

En av de myrdede nasjonalistene utenfor hovedkvarteret i Athen.
En av de myrdede nasjonalistene utenfor hovedkvarteret i Athen.

Anspent situasjon
Som følge av den anspente situasjonen i Hellas har Gyllent Daggry blant annet mottatt mange drapstrusler den siste tiden og har ved flere anledninger begjært politibeskyttelse. Dette har dog blitt avvist av politiet. I en offisiell uttalelse la Gyllent Daggrys leder det sittende greske regimet all skyld for fredagens blodige attentat. Et system som holder ham fengslet mens morderne går fri.

Antonis Samaras og Nikos Dendias er medskyldige i terrorhandlingen mot Gyllent Daggrys hovedkvarter i Neo Iraklio der to unge grekere ble drept og en alvorlig skadet. […] Dette ble gjort mulig gjennom at partiets politibeskyttelse ved hovedkvarteret er inndratt, til tross for at partiet har begjært beskyttelse på grunn av utallige trusler.

Også Gyllent Daggrys pressetalsmann, Ilias Kasidiaris, uttalte seg om fredagens hendelser.

– Gyllent Daggry har i over en måned blitt angrepet av myndighetene og av media. Av denne grunn ber vi om en hard straff for, ikke bare de som utførte gjerningen, men også de som står bak og oppmuntret til denne kaldblodige henrettelsen. Vi vil uttrykke våre dypeste sympatier til familiene og barna. Disse barna tilhører vår familie.

Hedret lørdag kveld
Lørdag kveld samlet tusenvis av grekere seg utenfor Gyllent Daggrys hovedkvarter for å hedre de myrdede nasjonalistene. Under seremonien ble lys tent og blomster lagt ned. Som en symbolsk handling hadde man også byttet navn på gaten utenfor hovedkvarteret og satt George Fountoulis og Manolis Kapelonis sine navn på gateskiltet.

Bilder fra markeringen:

Se film fra markeringen nedenfor:

Relaterte artikler:
Det greske regimet fjerner Gyllent Daggrys partistøtte
WJC: – Vi oppfordret Hellas’ regjering til å forby Gyllent Daggry
– Sionister og EU står bak aksjonene mot Gyllent Daggry
Motstandsbevegelsen krever umiddelbar løslatelse av Nikolaos Michaloliakos
Systemet vs. Gyllent Daggry: Fjerde dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Tredje dag i retten
Systemet vs. Gyllent Daggry: Andre dag i retten
Systemet vs. GYllent Daggry: Første dag i retten
Gyllent Daggrys ledere må møte i retten på tirsdag
Lederen for partiet Gyllent Daggry er arrestert

Kilder:
Two young men shot dead in front of Golden Dawn offices!
Ilias Kasidiaris of Golden Dawn releases statement
National Anthem sung in Honour of our Fallen Brothers
To drepte i politisk terrorhandling mot Gyllent Daggry
Tusenvis av grekere samlet seg for å hedre myrdede nasjonalister

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg