Hjem Nyheter Norden To siktet for eksplosjon ved skattestyrelsen i København

To siktet for eksplosjon ved skattestyrelsen i København

2

DANMARK Politiet innkalte onsdag morgen til pressebriefing med nytt om forrige ukes eksplosjon ved skattestyrelsen i København.

Onsdag morgen kalte politiet i København til pressebriefing med nytt om forrige ukes eksplosjon ved skattestyrelsen.

På pressebriefingen kom det frem at politiet mistenker «to svensker» for å stå bak eksplosjonen. Politiet har begjært dem pågrepet.

I forbindelse med dette pågrep politiet tirsdag morgen en 22 år gammel «svensk mann». Den andre, en 23 år gammel «svensk mann», er blitt etterlyst internasjonalt, opplyste sjefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Politiet venter på at den 22 år gamle mannen skal utleveres fra Sverige til Danmark, hvor han skal fremstilles for grunnlovsforhør, som politiet har begjært skal foregå bak lukkede dører. Politiet i København ville derfor ikke komme med ytterligere opplysninger om de to mistenkte.

I forbindelse med etterforskningen har politiet foretatt en rekke husundersøkelser og avhør i Sverige.

– Vi har i natt også ransaket flere adresser i Sverige. Der har vi beslaglagt det vi antar er bilen som har blitt brukt av gjerningsmennene, sier Jørgen Bergen Skov.

Hva motivet for angrepet på skattestyrelsen er ville ikke politiet uttale seg om.

Skattestyrelsen ble rammet av en eksplosjon den 6. august. Få dager etter eksplosjonen ble København rammet av enda en eksplosjon. Denne gangen ved lokalpolitiet i Nørrebro.

Politiet har tidligere uttalt at det var snakk om en bevisst hendelse, hvor det etter alt å dømme har blitt brukt kraftig sprengstoff.

Under pressebriefingen stresset sjefpolitiinspektøren at det fortsatt ikke er noe som tyder på at det er en sammenheng mellom de to eksplosjonene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Robert
Robert
2 år siden

Kommentaren er moderert: off-topic. /Redaksjonen

Hanne
Hanne
2 år siden

«Svenske» haha det var nok noen som ikke er etniske i hvertfall.