Hjem Nyheter Norge To asylsøkere drept i Trondheim – mistenkt asylsøker skutt

To asylsøkere drept i Trondheim – mistenkt asylsøker skutt

FLERKULTUR Fire utenlandske tenåringer er skadet i en voldshendelse i Trondheim. To er drept, én er skadet og den antatte gjerningsmannen ble skutt av politiet under pågripelsen. Alle de fire er enslige asylsøkere fra Afghanistan.

Oppdatering: Alle de fire involverte er asylsøkere som kom til Norge som enslige mindreårige fra Afghanistan.

Det var mandag kveld at politiet fikk melding om en voldshendelse på en privat adresse i Trondheim. Inne i en leilighet fant de to skadde personer, hvorav én ble erklært død på stedet. Den andre ble erklært død på sykehus. En mistenkt gjerningsmann ble skutt i beinet av politiet under pågripelse på Trondheim sentralstasjon.

– Tilstanden for den antatte gjerningsmannen er alvorlig, men stabil, sier leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Trøndelag politidistrikt, Anders Sunde Eidem.

Ifølge politiet er det fire utenlandske tenåringer involvert. I tillegg til de to drepte og den skadde antatte gjerningsmannen er en fjerde tenåring skadet.

– Det er fire menn involverte, alle er i slutten av tenårene. De befant seg sammen i leiligheten. Vi har ikke noen sikker identifikasjon, men alle er av utenlandsk opprinnelse, sier politiadvokat Eli Reberg Nessimo.

Politiet opplyser at det ikke var brukt skytevåpen i voldsutøvelsen, men et redskap. Motivet og bakgrunnen til hendelsen er foreløpig uklar, men politiet mener at de har kontroll over situasjonen.