Hjem Nyheter Norden Tobias Hübinette nekter for å ha spist hund

Tobias Hübinette nekter for å ha spist hund

ANTIRASISME Akkurat nå protesterer mange sørkoreanere mot landets regjerings ønske om å slutte å spise hund. Men dette er ikke noe kjendiskoreaneren Tobias Hübinette ønsker å innrømme.

Skjermbilde fra X.

Som Frihetskamp rapporterte mandag, har Sør-Koreas regjering besluttet å «fase ut» hundespising i landet, som er en lenge etablert skikk på den koreanske halvøya. I løpet av en treårsperiode, fra slutten av året, skal det gradvis innføres nye lover, med totalforbud mot hundespising fra 2027.

Selv om undersøkelser har vist at 86 prosent av sørkoreanerne ikke spiser hundekjøtt og at 57 prosent er for et totalforbud av industrien, er det sørkoreanere som ikke er villige til å gi opp hundespising. Den nasjonalistiske forleggeren Daniel Friberg har rettet oppmerksomheten mot protestene i Sør-Korea mot den planlagte «utfasingen».

Friberg ber også forsker, antirasist og kjendiskoreaner Tobias Hübinette kommentere saken, noe Hübinette faktisk reagerer på – dog med å si at han ikke har noen kommentar.

På direkte spørsmål hevder Hübinette også at han «ikke spiser hund og aldri har og ikke vil». Hübinette har imidlertid tidligere rost Sør-Korea og beskrevet at han som koreaner trives mye bedre der enn i Sverige.

Tobias Hübinette er en veteran fra den venstreekstreme bevegelsen i Sverige. Han grunnla Expo i samarbeid med AFA og Steig Larsson, selv om Expo i dag forsøker å hevde at det bare var Stieg Larsson som dannet den såkalte stiftelsen på midten av 1990-tallet.

Året etter at Hübinette grunnla Expo, skrev han en nå beryktet artikkel i magasinet Creol om hvor mye han hater den hvite rase og ønsker dens død.

«Å føle, eller til og med tenke, at den hvite rase er underlegen på alle tenkelige nivåer er naturlig med tanke på dens historie og nåværende handlinger. La den hvite rases vestland gå til grunne i blod og lidelse. Lenge leve det flerkulturelle, raseblandede og klasseløse økologiske samfunnet! Lenge leve anarki!», skrev Hübinette.

Siden den gang har han omskolert seg til akademiker og underviser blant annet i kurset «Interkultur: Rase og hvithet i Sverige» ved Karlstad Universitet. I høst måtte imidlertid Hübinette sykmelde seg da en motstander fikk ta kurset.