Hjem Nyheter Tolv år gammel jente til sin mor: «Jeg vil ikke være hvit...

Tolv år gammel jente til sin mor: «Jeg vil ikke være hvit lenger!»

4

USA En tolv år gammel jente i USA skal ha fortalt sin mor at hun ikke lenger vil være hvit fordi hun blir mobbet og utsatt for rasemotivert vold på skolen hvor hun er en minoritet.

KronikkVOld

En mor i delstaten Kansas i USA føler seg hjelpeløs etter hennes datter regelmessig blir mobbet og angrepet på skolen fordi hun er hvit. Moren til den tolv år gamle jenta forteller at for omtrent to uker siden skal datteren ha blitt truet og blitt kalt rasistiske navn. På mandag ble datteren angrepet på nytt av to medelever. Dette skal ha resultert i et blått øye etter hun ble slått flere ganger i ansiktet. Både skolen og politiet kaller angrepene «uprovoserte».

Les også: Politisk kommentator på CNN håner vold mot hvite

– Det har skjedd flere ganger. Folk kaller meg hvit når jeg går nedover gangen eller når vi står ved lekeplassen. Her om dagen var det noen som kalte meg for hvit og så et banneord, sier den tolv år gamle jenta til en lokal nyhetskanal.

Moren sier hun ikke føler seg trygg etter å ha snakket med skoleledelsen, og at hun nå ikke vet hva hun skal gjøre ettersom datteren har rapportert om den rasemotiverte volden til skolen ved flere anledninger.

– Hvordan skal skolen kunne berolige meg når min datter advarte skolen og de ikke bryr seg? Hun gjorde alle de riktige tingene, sier moren.

Hun ønsker ikke å være hvit lenger. Hva gjør jeg da? Jeg kan ikke forandre hennes hudfarge. Hun er hvit, avslutter hun.

Kilde:
Kansas City mom says students targeted, attacked her daughter because of her skin color

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg