Hjem Nyheter Utenriks Tolv drept i islamistisk terrorangrep i Frankrike

Tolv drept i islamistisk terrorangrep i Frankrike

0

FRANKRIKE: Minst 12 personer skal ha blitt drept da islamister gikk til angrep på hovedkontoret til satiremagasinet Charlie Hebdo. Magasinet har tidligere publisert Muhammed-bilder og planla et nytt spesialnummer om sharia.

Redaksjonen til det antireligiøse og venstreorienterte franske satiremagasinet Charlie Hebdo satt i møte om et spesialnummer viet til islam, da tungt bevæpnede islamister gikk til angrep. Ifølge et vitne skal mennene ha sagt de var fra al-Qaida.

Minst tolv personer skal ha blitt drept, fire alvorlig skadet og over 20 såret. Ni personer ble skutt inne i redaksjonslokalet, og tre politimenn utenfor. Blant de drepte skal være fire tegnere, og sjefredaktør Stéphane Charbonnier.

En av gjerningsmennene skal ha ropt «Vi har hevnet profeten Muhammed. Charlie Hebdo er død», mot politiet etter angrepet. En massiv politijakt har nå blitt innledet på tre gjerningsmennene, som enn så lenge er på frifot.

La ut Twitter-melding om IS-leder

Like føre angrepet skal satiremagasinet ha lagt ut melding på Twitter med en tegning av IS-lederen Abubakr al-Baghdadi. Magasinet har tidligere publisert et spesialnummer med karikaturer av Muhammed.

Kilder:
Terrorangrepet mot Charlie Hebdo

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg