Hjem Nyheter Norden Tommie Lindhs drapsmann i retten: «Jeg er ikke kriminell – jeg er...

Tommie Lindhs drapsmann i retten: «Jeg er ikke kriminell – jeg er misforstått»

3

SVERIGE Siste dagen av Tommie Lindh-rettssaken fikk Abubaker Mohamad Awad kommentere kriminalomsorgens granskning av ham.

Nordfront har tidligere skrevet om den svenske kriminalomsorgens ytring om Abubaker Mohamad Awad, som er tiltalt for drapet på Tommie Lindh, to voldtekter og et drapsforsøk. Granskningen ble gjennomført av kriminalomsorgen tidlig i etterforskningen, for å komme frem til en anbefaling om hva slags straff Abubaker kan være egnet for.

Da granskningen ble gjort hevdet Abubaker at han ikke husker noe fra natten han drepte Tommie Lindh og kriminalomsorgen mente blant annet at Abubaker oppviser «kriminelle holdninger» med tanke på hans tidligere dommer, deriblant en dom for en suksualforbrytelse, og at han med tanke på sine alkoholproblemer ikke var egnet for samfunnstjeneste.

Siste dag av rettssaken leste politiadvokat Stina Sjöqvist opp kriminalomsorgens granskning. Etter forslag fra Abubakers forsvarer Elina Eliasson fikk han også mulighet til å kommentere ytringen ettersom denne ble forfattet tidlig i etterforskningen, hvilket Abubaker nappet på.

– Først og fremst er jeg ingen sånn kriminell sånn, som hun leste, som det kalles. Seksualforbrytelsen var en gal dom, som jeg sa tidligere. Tyveriet var en misforståelse, mener Abubaker.

Seksualforbrytelsen som Abubaker viser til er en dom fra 2016 hvor han ble dømt for å ha trakassert en 14 år gammel jente ved å «ta på hennes bryster og underliv såvel utenpå som under hennes klær» samt «holdt fast [jenta], trykket henne mot en vegg og slikket henne i ansiktet».

– Den eneste forbrytelsen jeg har begått av de fire punktene hun leste opp det var denne narkotikaforbrytelsen. Jeg hadde røyka sånn, de tok meg senere. Det kjenner jeg til fra før, forteller han videre.

Abubaker mener også at han har lidd under sin tid i varetekt.

– Det var vanskelig. Forjævelig.

Han skal også ha klart å utløse brannalarmen første dagen i varetekt.

– Altså jeg har ingen aning om dette med varetekt og greier. Første dagen der klarte jeg å slå på brannalarmen sånn, i stedet for denne signalgreia, forteller Abubaker.

Men alt har heller ikke vært dårlig i varetekten for Abubaker.

– Men ellers så er personalet trivelig og jeg kjenner de fleste som jobber der, så det er likevel ok. Men man skammer seg så klart av å se dem, altså personer man ser utenfor. Klassekamerater og sånt, avslutter han sin utlegging.

Siste dag av rettssaken ble det også klart at aktor krever livstids fengsel for Abubaker.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
JudasGarSviker
JudasGarSviker
1 år siden

Et sterkt rep hadde sørget for null sjanse for gjentagelse. Send deretter slekten til faenskapet ut på første fly.

Robert
Robert
1 år siden

Merk hvordan politiadvokaten I lydklippet snakker til vedkommende draps- og voldtektsmann(!) som han skulle vært et lite barn som hadde forsynt seg av kakeboksen. Dette en voksen mann som har utført bestialske handlinger. Helt surrealistisk å høre på. Dette viser igjen at kvinner ikke har noe i denne type maktposisjoner å gjøre. Vedkommende skal selvsagt dømmes til døden.

Sist endret 1 år siden av Robert
Torleif Dahl
Svar til  Robert
1 år siden

Jobben til aktor er ikke å gjøre tiltalte vettskremt, men å få ham til å lire av seg mest mulig piss foran dommeren, hvilket man trygt kan si at hun fikk til. Jo mer surrealitisk, desto bedre, er en grei regel.

I Sverige er det ikke dødsstraff, og den strengeste straffen man kan dømmes til er livstid i fengsel.