Hjem Nasjonal kamp Intervju/reportasje Tommy Olsen om lyndemonstrasjonen – «politiet ga seg; vi talte»

Tommy Olsen om lyndemonstrasjonen – «politiet ga seg; vi talte»

INTERVJU Frihetskamp har snakket med Tommy Olsen om lyndemonstrasjonen i Oslo.

Motstandsbevegelsen på Løvebakken foran Stortingsbygget. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Etter Den nordiske motstandsbevegelsen vellykkede lyndemonstrasjon i Oslo sist lørdag har Frihetskamp tatt en prat med Motstandsbevegelsens sjef i Norge, Tommy Olsen, om dagen og aksjonen.

Hei Tommy! Den nordiske motstandsbevegelsen har tidligere demonstrert i norske byer som Kristiansand og Fredrikstad. Hvorfor valgte dere nå å demonstrere i Oslo?

Vi valgte Oslo fordi det er Norges hovedstad. Vi ønsket å gjenskape dette bildet av nasjonalsosialister marsjerende ned Karl Johan, en litt symbolsk handling om at nasjonalsosialismen fortsatt lever. Vi ønsket å fremføre en tale utenfor Stortingsbygget, der budskapet var at de virkelige lands- og folkeforrædere vant krigen og dessverre har regjert Norge helt siden. Og til slutt ønsket vi å se litt nærmere på Blitzhuset, som helt siden 1982 har vært okkupert av venstreekstremister.

Det var også en annen demonstrasjon i Oslo denne dagen. Hadde denne Iran-demonstrasjonen noe med valget av dato?

Nei, vi ante ikke at det ville være en annen demonstrasjon der. Men det var jo bare en bonus at det var ekstra med folk i gatene denne dagen.

Hva var bakgrunnen til parolen?

Parolen var «Leve nasjonalsosialismen». Vi marsjerte ned Karl Johan, som jo er litt historisk med tanke på at tyske nasjonalsosialister marsjerte den samme ruten den 9. april 1940. Vi delte også ut flyvebladet Nasjonalsosialistisk sone og fremførte en tale foran Stortinget som tok opp dette med det historiske, samt informerte om at nasjonalsosialismen er fullt levende og på fremmarsj, også i Norge.

Dere marsjerte rett opp Løvebakken og talte, samtidig som politiet sto ved siden av og ropte at dere ikke fikk lov og truet med arrest. Hvorfor lød dere ikke politiets ordre, men fortsatte talen?

Vårt mål var å holde en tale foran Stortinget, noe politiet forsøkte å nekte oss. Vi så jo at det allerede var vanlige mennesker der og nøt utsikten, altså at området ikke var avsperret. Derfor ingen grunn til å nekte oss adgang. Politiet ga seg og vi talte.

Demonstrasjonstoget tar seg forbi politiet på vei til Stortinget. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Media og meningsfiender ser på antallet aktivister og sier at Motstandsbevegelsen er ubetydelig i Norge, da svenske og danske medlemmer var invitert for å demonstrere. Hva vil du si til disse?

Vi er en nordisk bevegelse, hvilket også fremkommer tydelig og klart i bevegelsens navn: Den nordiske motstandsbevegelsen. Det er derfor ikke unaturlig at det også deltar medlemmer fra de øvrige nordiske land. Nordmenn reiser også titt og ofte over grensene for å hjelpe våre organisasjonskamerater der. Eksempelvis hjalp vi til under valgkampen i Sverige for ikke lenge siden. Vi er en stor organisasjon med medlemmer i alle nordiske land, det gjør oss sterke, ikke svake.

Politiet blokkerer veien i Universitetsgaten. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Enkelte hevder at det var en ulovlig demonstrasjon? Hvorfor avbrøt politiet marsjen hvis demonstrasjonen var lovlig? Er Motstandsbevegelsen en kriminell organisasjon?

Vi har demonstrasjonsfrihet i Norge, og skulle den falle bort vil vi uansett kreve den rett. Grunnet vår negative erfaring med det å på forhånd ha dialog med politiet, har vi i ettertid valgt å kutte dialogen og heller kjøre lyndemonstrasjoner. Det har vist seg å fungere så mye bedre. Hadde politiet derimot opptrådt profesjonelt, ikke vært politisk farget og deres avgjørelser ikke vært styrt av medienes propaganda, så ville det kanskje vært mulig å hatt en dialog. Men så lenge dialog betyr at politiet kun vil ha lenger tid på å planlegge hvordan de best mulig skal kunne stikke kjepper i hjulene for våre demonstrasjoner, så sier det seg selv at en dialog på forhånd ikke er aktuelt for oss.

Motstandsbevegelsen er ingen kriminell organisasjon. Vi står derimot i politisk opposisjon til dagens regime og av den grunn kan oppleve å ikke bli behandlet under prinsippet «likhet for loven», altså at det som er lovlig og en rett for andre ikke nødvendigvis blir slik for oss.

Etter demonstrasjonen har det på den såkalte høyresiden blitt kommentert at Motstandsbevegelsen er styrt opposisjon som blir satt inn for å gjøre falskt flagg-operasjoner når systemet ønsker det. Hva vil du si til dette?

En falsk opposisjon motarbeides ikke kraftig av regimet. Disse får eksempelvis ha sine bankkontoer i fred, sin Vipps, sin Facebook-gruppe, osv., privilegier Motstandsbevegelsen bare kan drømme om. Hele påstanden er med andre ord bare tåpelig, og en bør kanskje heller stille spørsmål ved den eller de som har fremsatt den.

Med høyresiden antar jeg du sikter til sionistene og kontrajihadistene, som faktisk er falsk opposisjon. Ikke nødvendigvis at alle dets medlemmer er bevisste over det, men ser man eksempelvis til deres underkastelse for jødene og jødisk makt, som utvilsomt er arkitektene bak masseinnvandringen til Europa, eller deres ensidige fokus på religion, hvilket bevisst trekker fokus bort fra rasespørsmålet og problematikken knyttet til folkeutbyttet, så bør det her være klart hvem som er falsk. Disse menneskene bryr seg ikke om å bevare folket. En somalier eksempelvis kunne i deres øyne blitt ansett som norsk bare han/hun ikke var muslim.

Motstandsbevegelsen marsjerer på Karl Johan. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen.

Demonstrasjonen ble angrepet av politiet og deltakere ble arrestert. Har det knekt deg og fått deg til å gi opp kampen?

Nei, det har nok ikke fått meg til å gi opp kampen. Det er sant at politiet angrep og arresterte, men ikke at alle ble pågrepet. Til tross for politiets forsøk på å stoppe oss, fikk vi marsjert ned Karl Johan og holdt der en tale foran Stortinget. Det ble en vellykket demonstrasjon og politiets agerende skapte bare litt ekstra liv og ga oss stor medieomtale. Kunne ikke blitt bedre, foruten om vi hadde lykkes å besøke Blitzhuset også. Men men, det blir kanskje en annen dag.

Hør også intervju med Tommy Olsen i den svenske podkasten Mer Än Ord: