Hjem Nyheter Toppdemokrat erkjenner: «Vi visste at det ikke fantes masseødeleggelsesvåpen i Irak»

Toppdemokrat erkjenner: «Vi visste at det ikke fantes masseødeleggelsesvåpen i Irak»

UTENRIKS I et klipp fra CNN erkjenner det amerikanske representanthusets talsmann Nancy Pelosi at hun kjente til at USAs påstand om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen var en løgn.

Da USA, med allierte, invaderte Irak i 2003 under navnet «Operation Iraqi Freedom» ble det gjort på det grunnlag at landets daværende leder Saddam Hussein skulle ha masseødeleggelsesvåpen som på en eller annen måte truet USA. Den amerikanske regjeringen hevdet også at Husseins regime støttet «terrorisme» og hadde koblinger til 9/11-angrepet mot World Trade Center i New York. Dette til tross for at disse angrepene ble tilskrevet sunnimuslimske ekstremister mens Husseins Baath-regime var relativt sekulært og hadde en lav toleranse for sekterisme.

Akkurat som når da FN-observatørene som ble invitert til Irak rett før krigen ikke fant spor av masseødeleggelsesvåpen, ble det heller ikke funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak etter at Husseins regime ble styrtet, og det er heller ikke kunnet påvise noen koblinger til terrorisme i etterkant. I maktvakuumet etter Baath-regimets fall fikk imidlertid sunnimuslimske ekstremister muligheten til å vokse seg så sterke at organisasjonen Den islamske staten etterhvert klarte å etablere et totalitært kalifat som dekket store deler av Irak, samtidig som terrororganisasjonen klarte å rekruttere tidligere moderate sunnimuslimer fra blant annet Saddam Husseins hær og etterretningstjeneste.

Nå har en av USAs mest fremtredende politikere, representanthusets talsmann Nancy Pelosi (Dem), gått ut og bekreftet at det alltid har vært kjent at denne påstanden om at Hussein-regimet hadde tilgang til masseødeleggelsesvåpen var en løgn. I et klipp fra den amerikanske TV-kanalen CNN kan man høre Pelosi diskutere saken, mens hun forklarer hvorfor hun støtter demokratenes forsøk på å stille president Donald Trump inn for riksrett, mens hun samtidig nekter å stille George W. Bush inn for riksrett etter Irak-krigen.

— Jeg skal si det igjen, jeg har sagt det ved andre tilfeller […] Jeg visste at det ikke fantes noen masseødeleggelsesvåpen i Irak, de var rett og slett ikke der, sier hun blant annet i klippet.

Hun konstaterer også det faktum at folk fortsatt tror at Iraks forrige regime hadde noe med 9/11 å gjøre og mener at krigsinitiativet mot landet var «motbydelig».

Det at hun til tross for dette ikke støttet en rettsprosess mot Bush, eller tidligere president Bill Clinton etter Monica Lewinsky-skandalen, begrunner hun med at disse hendelsene ikke oppfylte kravene for å felle en sittende president i en sådan prosess.

Når det gjelder den pågående kampanjen mot president Trump, forteller Pelosi i klippet at den såkalte Mueller-rapporten heller ikke oppfylte kravene for en riksrett, men at den offentliggjorte telefonsamtalen mellom Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelensky gjør det. Demokratene påstår at Trump i samtalen presser sin ukrainske kollega til å utrede rival Joe Bidens sønn Hunter Biden, som har forretningsinteresser i landet, for korrupsjon.

Nordfront.se publiserte nylig en artikkel som peker på sterke jødiske interesser bak riksrettsprosessen mot den amerikanske president Donald Trump.

Les også:
Sionistiske planer for Midtøsten
Yinon-planen og Stor-Israel
FILM: Hvordan Israel-lobbyen kontrollerer USA
Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»
Prins Charles: – Håper en amerikansk president tar seg av den jødiske lobbyen
Stadig flere amerikanere er kritiske til Israel
USAs våpenlobby peker ut jøder som «gun grabbers»
«SUPERSJOKKET»: Jøder krever en langt mildere innvandringspolitikk i USA
Toppdemokrat sverger sin lojalitet til Israel overfor jødisk maktorganisasjon
FILM: Jødespørsmålet forklart på fire minutter