Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Toppturer i Øst-Jotunheimen

Toppturer i Øst-Jotunheimen

FRILUFT Aktivist og gjesteskribent «Arjun» deler her sine erfaringer fra en påskeutflukt i den norske fjellheimen.

bilde2_ny

Påsken 2014, som fjorårets, ble for noen medlemmer av Motstandsbevegelsen og gjester fra den greske nasjonalsosialistiske organisasjonen ARMA Hellas, tilbrakt i indrefileten av den norske fjellheimen, nærmere bestemt Øst-Jotunheimen.

bilde6_ny

Fokuset for turen var ikke mer komplisert formulert enn å dele felles glede for fjellet og tilknyttede aspekter, det vil si de mer esoteriske spørsmålene vedrørende det å bevege seg i høyden, utenfor sivilisasjonen. Planen var å opprette teltleir i en av dalene for så å ta toppturer ut ifra denne, noe som ble gjort i fjor.

bilde4_ny

Dessverre gjorde sykdom til at dette ble ansett som uhensiktsmessig i år. Generelt redusert allmenntilstand og dårlig mage lar seg vanskelig kombinere med intimt teltliv og isolert lokalisering. I stedet ble det da et kompromiss hvor ambisjonsnivået ble opprettholdt, med dagsturer på topper både over og under 2000 meter, men hvor kveldene ble brukt til ideologisk og politisk diskusjon, i tillegg til mer perifere emner gitt deltakernes felles, personlige interesse for buddhisme og hinduisme.

bilde3_ny

Som de fleste nå vet var været upåklagelig, og det var ikke langt imellom blide og sunne fjellentusiaster på fjellet disse dagene. For vårt vedkommende ble nyttige utstyrmessige erfaringer gjort, de fleste målene innfridd, og innsiktsfulle tanker utvekslet. Et godt grunnlag og fundament for videre sosialisering og aktiviteter med andre ord.

Bilde11_ny

Siste dagen ble for øvrig brukt ved Dale-Gudbrands gård i Hundorp i Gudbrandsdalen, hvor en av de siste hedenske vikinghøvdinger hadde sitt sete, og som bare ble beseiret gjennom løgn og lureri av de nye, kristne makthaverne.

bilde5_ny