Hjem Nasjonal kamp Torgmøtet i Umeå

Torgmøtet i Umeå

AKTIVISME: Lørdag den 7. september arrangerte Den Nordiske Motstandsbevegelsen et torgmøte i Umeå i Sverige. Aktiviteten pågikk i et par timer og situasjonen ble til tider ganske dramatisk.

11

Ved lunsjtider marsjerte et tredvetalls av Motstandsbevegelsens aktivister inn på det store torget i Umeå. På torget pågikk den lokale VIP-gallaen, som årlig arrangeres for å støtte foreningen «Åpent fellesskap» som arbeider for «sosialt utsatte mennesker». Av den grunn var det mye folk i gatene denne dagen. Etter at fane- og skjoldbærere hadde stilt seg opp, begynte de andre aktivistene å dele ut flyveblader til lokalbefolkningen.

21

Etter en halvtime begynte provokatører å samle seg. Til å begynne med oppførte de politiske meningsmotstanderne seg forholdsvis anstendig, og slang bare fra seg diverse skjellsord og hånlige bemerkninger. Da systemets voktere ankom, økte «motet» til provokatørene og de ble stadig frekkere i sine forsøk på å sabotere Motstandsbevegelsens aksjon.

IMG_2298-460x306

Nordfronts redaksjon har vært i kontakt med en person som stod ved siden av Motstandsbevegelsens aktivitet. Vitnet oppgir at minst én politimann fysisk forhindret interesserte personer i å komme i kontakt med aktivistene. Politimannen skal ha sagt: «Forsvinn herfra, det er nazister som står her, og de vil skade deg.» Til tross for advarslene var det flere forbipasserende som ville ha Motstandsbevegelsens flyveblad. Men da enda flere politimenn ankom, ble til slutt gaten avsperret, og ingen mennesker slapp forbi.

Ved flere tilfeller kastet provokatørene gjenstander på aktivistene. Politiet på stedet forsøkte ikke å forhindre provokatørene angrep på ytringsfriheten, så Motstandsbevegelsens aktivister var selv tvunget til å forsvare denne grunnleggende rettighet. Ved disse tilfellene benyttet politiet seg flittig av pepperspray og batonger. En rasefremmed i «uniform» var spesielt aktiv med batongen sin. De som ble rammet av pepperspray ble behandlet raskt på stedet av handlekraftige aktivister.

IMG_2317-460x306

Ifølge opplysninger fra et vitne skal det ha blitt meddelt fra en scene på torget at: «Nynazister befinner seg på torget. De er bevæpnet med spyd og kniver og er her for å drepe og skade mennesker.» Denne løgnen kan i så fall ha bidratt til å vigle opp stemningen blant mange av de som var ute og handlet denne lørdagen.

Bild-174-460x345

Redesjef Robert Eklund avsluttet aktiviteten med en kortere tale. Talen tok blant annet opp det store hykleriet i å dele ut Nobels fredspris til USAs nåværende president Barack Hussein Obama, som nylig besøkte Sverige. «Han har fortsatt i sine forgjengeres fotspor og fører krig etter krig for sionistenes regning. Vi har sett det i Irak, Afghanistan, Libya og nå senest i Syria.», sa Eklund om Obama.

IMG_2409-460x306

Motstandsbevegelsens aksjon ble avsluttet like rolig som den hadde startet da aktivistene gikk til sine parkerte biler. Da aktivistene ankom parkeringsplassen, tok systemets trakasserier fart på ny. Alle på stedet ble holdt igjen for identifisering og fotografering. Ansvarlige politimenn på stedet opplyste også om at alle aktivister var mistenkte for forbrytelsen «ulydighet mot politiet». Biler ble ransaket og fanestenger og skjold ble beslaglagt, med den begrunnelse at de var «brottsverktyg». To aktivister ble også ført fra stedet, den ene mistenkt for brudd på loven om «farliga föremål». Hva den andre var mistenkt for, nektet ansvarlig politimann å svare på. Etter noen timer ble de øvrige aktivistene løslatt.

IMG_2520-460x306

Da aktiviteten i Umeå sentrum var ferdig, dro aktivistene til et lokale, der en velsmakende middag ble servert. En rekke utenforstående lokale personer møtte opp på stedet. Etter middagen og en kopp kaffe satte rundt 50 personer seg ned for å høre på et foredrag av Motstandsbevegelsens leder Klas Lund. Kvelden ble avsluttet med en lengre spørrerunde der Lund svarte på alle spørsmål publikum ønsket å stille ham.

Nordfront kommer til å publisere en artikkel om Klas Lunds foredrag i løpet av uken.