Hjem Nyheter Norden Totalt kaos på skole i flerkulturelle Malmö

Totalt kaos på skole i flerkulturelle Malmö

FLERKULTUR Arbeidsmiljøinspektører ble tvunget til å låse seg inn på lærernes pauserom for å beskytte seg mot barnas vold.

Illustrasjonsfoto.

Arbeidsmiljøverkets inspektører ble møtt av et «totalt kaos» under et besøk på en skole i det flerkulturelle Malmö, rapporterer TT. Da inspektørene skulle besøke skolen ble de tvunget til å låse seg inn med de ansatte på lærernes pauserom.

Mens inspektørene og de ansatte gjemte seg inne på pauserommet sparket en elev voldsomt i døren gjentatte ganger. En lærer kom inn med en ødelagt bærbar datamaskin som en av elevene hadde kastet rundt.

Inspeksjonen på skolen kom som følge av at personalet hadde varslet om trusler og vold. Men besøket fant sted hos en såkalt spesialklasse på grunnskolenivå hvor lærertettheten er 1:1, det vil si én lærer for hver elev. Spesialklassen er en slags observasjonsklasse for barn som anses å ikke være i stand til å delta i normal skolegang.

«Mange av dørene ble sparket i stykker. Korridoren er bar og tømt for alt av materiale for at det ikke skal finnes noe å bruke som våpen. I et av klasserommene rådet totalt kaos ettersom bøker og papir var sønderrevet og kastet rundt om i hele klasserommet», rapporterer TT at inspektørene skriver i sin rapport.

Arbeidsmiljøverket krever nå at det igangsettes tiltak, blant annet mulighet for rask hjelp dersom barna utsetter hverandre, eller ansatte, for trusler og vold.

Les også:
Svenske innbyggere i flerkulturelle områder er livredde – halvparten våger ikke å gå ut
Politiet i Malmö viser frem beslaglagte våpen
Gjeng kapret butikk i Malmö
Begravelsesgjester bærer våpen i Malmö
Löfven fornekter eksistensen av no-go-soner i Sverige