Hjem Nasjonal kamp Tragikomisk hetsartikkel i Fredriksstad Blad

Tragikomisk hetsartikkel i Fredriksstad Blad

FREDRIKSTAD Folkeforrædere fra SV er igjen i farten og sprer løgner om Motstandsbevegelsen. Denne gangen i form av en tragikomisk propaganda-artikkel i Fredriksstad Blad.

Camilla Eidsvold og Leif Christensen

Artikkelen, med den dramatiske overskriften «Denne gangen er det de homofile som blir angrepet. Hvem er de neste?», er forfattet av Camilla Eidsvold og Leif Christensen fra Sosialistisk venstreparti (SV). Selve formålet med artikkelen virker utelukkende å være å hetse mot Motstandsbevegelsen.

Radarparet går naturligvis ikke til angrep på Motstandsbevegelsens faktiske ideologi eller politikk, men angriper i stedet sine egne vrangforestillinger om nasjonalsosialismen og organisasjonen.

Frihetskamp gjengir utvalgte utdrag:

Det er bare 72 år siden de måtte stå til rette for sine grusomme handlinger og ble skrevet inn i historien som den mest groteske ideologien i noensinne.

Nå marsjerer de igjen. Nå mener de at de kan spre sitt forkvaklede syn på mennesker. Hvordan kan en gruppe mennesker mene at et av mine barn har mindre eller ingen verdi?! Hvordan kan en gruppe mennesker bruke hat, fornektelse av historien, mene at rasesegregering er fremtiden, og å tro at de kan vinne?

Nå må vi reise oss å vise at deres menneskesyn mot homofile, politiske motstandere, jøder og andre som passer dem, overhodet ikke er innafor, og viser bare at de har store mangler på kunnskap, historie og menneskerettigheter. Nå må vi reise oss å vise at vi kan elske hvem vi vil, ha et forhold til hvem vi vil. Dette er en frihet alle mennesker har, uansett religion, kultur eller bosted.

Denne gangen er det de homofile som blir angrepet. Hvem er de neste? De brunøyde? De med annen partitilhørighet? De som tror? Det har skjedd før. De har vist oss hva de er, og vi ønsker det ikke igjen.

«Poetene» avslutter passende nok med å sitere et dikt av den tyske forræderen Martin Niemüller, som i etterkrigstidens Tyskland var en forkjemper for at tyskerne skulle bekjenne kollektiv skyld for påståtte forbrytelser begått under Det tredje riket.