Hjem Nyheter Transvestitt henrettet i Missouri

Transvestitt henrettet i Missouri

1

USA En voldtekts- og drapsdømt mann er nå henrettet, på tross av at han i forkant av henrettelsesdatoen pådro seg kjønnsdysfori.

Scott McLaughlin, dømt for drap og voldtekt. Foto: Missouri fengselsvesen.

Scott McLaughlin (49) ble tirsdag henrettet for å i 2003 ha voldtatt og knivstukket sin 45 år gamle tidligere kjæreste til døde. Mannen har dog siden 2020 injisert seg med østrogensprøyter og omtalt seg som «Amber». Dette etter en føderal dom fra 2018 som slår fast at kjønnsskifte er en medisinsk nødvendig behandling som fengsler er pliktige til å yte til sine innsatte.

Drapsmannen forsøkte å be guvernør Mike Parson om benådning med henvisning til hans plutselige mentale sykdom og at han hadde hatt en kjedelig oppvekst, og at hans omsorgspersoner hadde vært uaktsomme. Forespørselen ble ikke tatt til følge.

McLaughlins advokat, Larry Komp, hadde håpet at henrettelsen ikke ville skje, og mener at voldtekts- og drapsmannens mot inspirerer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Dødsstraff eller ikke? Jeg er FOR dødsstraff for enkelte, særdeles grove forbrytelser, som drap av mindreårige og forsvarsløse personer, feks eldre. Hva med åpenbart sinnsforvirrede kriminelle? De bør spares og istedenfor isoleres på livstid, av humanitære hensyn. Men usikkerhet råder og psykiatri er ingen eksakt vitenskap. Mht avrettingsmetodene er giftdrap ikke veien å gå, og skyting eller henging er å foretrekke, gjerne i offentlighet, til avskrekking, slik det var i eldre tider. Og som fortsatt gjelder i enkelte islamske land, som Iran, Pakistan og Afghanistan.