Hjem Nyheter Transvestitt tok fire verdensrekorder i kvinnelig styrkeløft

Transvestitt tok fire verdensrekorder i kvinnelig styrkeløft

IDRETT Forrige helg knuste mannen Mary Gregory fire verdensrekorder i kvinnelig styrkeløft. Gregory fikk konkurrere som kvinne ettersom han nå identifiserer seg som det.

Mary Gregory.

Det var på søndag som transvestitten Mary Gregory seiret i ni av ni delkonkurranser, samtidig som han med god margin tok fire nye verdensrekorder i «kvinnelig» styrkeløft: benkpress, knebøy, markløft samt en Masters world total-rekord.

«Hvilken dag, 9 av 9! Master world squat-rekord, open world benkpressrekord, masters world markløftrekord og world total-rekord!», skrev Gregory på Instagram dagen etter.

Alle er dog ikke imponert over Gregorys bragd og flere idrettsmenn- og kvinner har nå tatt seg friheten til å konstatere faktumet at en biologisk manns fysikk ikke kan sammenlignes med en biologisk kvinnes tilsvarende.

«Dette er en transkvinne med en mannlig kropp som setter verdensrekord og vinner i en kvinnekonkurranse i amerikansk styrkeløft. En kvinne med en kvinnelig biologi kan ikke konkurrere … Det er meningsløst og urettferdig», skriver eksempelvis den tidligere britiske OL-vinneren og svømmeren Sharron Davies på Twitter.

Det er ikke første gang som atleter offentlig protesterer mot menn som får konkurrere i damesporter. Den lesbiske tenninslegenden Martina Navratilova gikk eksempelvis i slutten av forrige år ut og kritiserte transfenomenet i dameidretten.

«Åpenbart kan det ikke være rett. Man kan ikke bare erklære seg kvinne og deretter få konkurrere mot andre kvinner. Det må finnes en slags standard, og å ha en penis og konkurrere som kvinne møter ikke denne standarden», skrev ni ganger Wimbledon-vinneren på Twitter.

Etter skrape angrep fra homolobbyen følte dog Navratilova seg tvunget til å unnskylde seg.

«Jeg beklager hvis jeg sa noe som var i nærheten av å være transfobisk – jeg mente absolutt ikke noe slemt. Jeg vil utdanne meg bedre i spørsmålet, men for tiden vil jeg tie om saken», skrev hun snart i et nytt Twitter-innlegg.

Det gjenstår å se hvor lenge det går før menn kan konkurrere på elitenivå i dameidretter.