Hjem Nyheter Norden Tre afrikanere dømt for brutal gruppevoldtekt

Tre afrikanere dømt for brutal gruppevoldtekt

MASSEINNVANDRING Tre afrikanere ble nylig dømt til fengsel for å ha gruppevoldtatt en ung kvinne i Ludvika i Sverige ifjor høst.

hammer

Tre afrikanske menn ble i Falu tingrett i Sverige nylig dømt til fengsel for å ha brutalt gruppevoldtatt en ung kvinne i sentrale Ludvika ifjor høst. To av mennene er statsborgere i Eritrea og den tredje i Sudan.

Hendelsen fant sted den 17. oktober ifjor. En ung kvinne hadde forlatt et av utestedene i sentrale Ludvika, og ble stoppet av tre innvandrere som spurte om å få en sigarett. Da kvinnen gikk fra stedet fulgte mennene etter og begynte å kysse henne, til tross for at hun protesterte. Hun ble så dratt inn i et avskjermet uteserveringsområde i anknytning til et nedlagt utested. Mannen som kysset kvinnen holdt henne fast, mens hans to venner voldtok kvinnen.

Gruppevoldtekten fant sted bak dette huset. FOTO: Frihetskamp
Gruppevoldtekten fant sted bak dette huset. FOTO: Frihetskamp

Forbipasserende hørte kvinnens rop og kom til unnsetning, og fikk avbrutt den pågående voldtekten. Gjerningsmennene flyktet da fra stedet og kvinnen ble fraktet til sykehus med alvorlig skader.

Politiet fikk sikret DNA-spor fra åstedet og offeret kunne gi en god beskrivelse av gjerningsmennene. Med dette til hjelp ble de tre mennene pågrepet.

Gjerningsmennene ble i Falu tingrett dømt til fire års fengsel og utvisning fra landet i ti år. De skal også sammenlagt betale offeret 166 860 kroner i erstatning.

Kilde:
Afrikaner dömda för gruppvåldtäkt i Ludvika