Hjem Nyheter Tre døde etter skyting i flerkulturelle Malmö

Tre døde etter skyting i flerkulturelle Malmö

SVERIGE Mandag kveld ble seks personer skutt i Malmö sentrum etter at personer åpnet ild med et automatvåpen. Tre av de skadde døde senere av skadene.

Like etter klokken 20:00 på mandag kveld ble seks menn skutt utenfor en kafé i Malmö sentrum. Senere på kvelden døde to av mennene på sykehus, og en tredje døde tirsdag morgen. De døde var 19, 29 og 27 år gammel.

Ifølge politiet dreier det seg om et gjengopprør, ettersom alle ofrene var kjent som medlemmer av kriminelle gjenger.

I løpet av de siste årene har Malmö blitt beryktet som en by med en stor andel gjengkriminelle. Det er også en av kommunene i Sverige med høyest andel innbyggere med utenlandsk bakgrunn,på litt over 40 prosent. Så langt i år har syv mennesker blitt drept i byen, like mange som under hele 2017.

Den svenske justisministeren Morgan Johansson mener imidlertid å være i stand til å «knekke» gjengene, hovedsakelig gjennom å bevilge mer ressurser til politiet. Han mener også at problemet kan løses blant annet gjennom strengere våpenlovgivning.

– Men aldri håpløshet, fordi jeg vet at det er noe som kan vendes på. Jeg er fast bestemt på å gi politiet de ressursene og lovverket de trenger for å bekjempe denne kriminaliteten, sier Johansson til den svenske avisen TT.

Les også:
Gjeng kapret butikk i Malmö
Begravelsesgjester bærer våpen i Malmö
Vektere: «Det er livsfarlig å jobbe på akutten i Malmö»
Politiet i Malmö viser frem beslaglagte våpen
Skuddveksling i Malmö – flere skadet