Hjem Nyheter Norge Tre klimaaktivister fra venstreekstrem organisasjonen arrestert i Oslo

Tre klimaaktivister fra venstreekstrem organisasjonen arrestert i Oslo

7

INNENRIKS Tre medlemmer av den venstreekstreme organisasjonen Extinction Rebellion ble lørdag morgen arrestert i Oslo og ilagt 13 000 kroner i bot hver.

Politi har pågrepet medlem av venstreekstreme Extinction Rebellion. Foto: skjermdump fra ABC Nyheter.

Tre klimaaktivister fra den venstreekstreme og Europa-fiendtlige organisasjonen Extinction Rebellion ble lørdag morgen arrestert i Oslo og ilagt 13 000 kroner i bot hver, som følge av at de ikke ville forlate veibanen og istedet gå på fortauet.

Rundt 40 klimaaktivister skal ha samlet seg ved Tigeren på Jernbanetorget i Oslo, rundt 12-tiden, ikledd ski og plakater med ulike slagord. I demonstrasjonstog skal de ha tatt seg opp til Universitetsplassen, hvor det ble holdt appeller.

Venstreekstremistene bestemte seg her for å fortsette opp Bogstadveien, noe som ikke var avklart med politiet.

– De fleste ville fortsette. Da vi kom opp til Hegdehausveien gikk vi ned fra fortauet og ut i veibanen. Da kom politiet ganske raskt, og ga oss beskjed om å gå opp på fortauet igjen, forteller Kaja Mainardi til ABC Nyheter.

Hun forteller at de alle fleste fulgte politiets ordre, og gikk opp på fortauet, bortsett fra tre av aktivistene som trosset politiets ordre.

Politiet fikk til slutt venstreekstremistene inn i en parkeringslomme like ved Valkyriens plass. Her valgte de å legge seg ned, hvorpå politiet da grep inn og arresterte dem. To av dem måtte bæres bort, mens den tredje gikk frivillig.

– De lar seg arrestere for å sette større fokus på krisen vi befinner oss i. Vi andre heiet på dem, klappet og sang mens de ble arrestert, og var stolte av aktivistene som ofret seg, sier Mainardi.

De tre som ble arrestert var Anders Stai Fougner (26), Eskil Roll-Hansen (23) og Magne Nyberg (18). Alle tre ble løslatt lørdag ettermiddag, like før klokken 18.

Se video fra hendelsen:


Les også:
Extinction Rebellions mål: å styrte den europeiske kulturen – finansieres av jøden George Soros
Klima-Greta avslørt som hykler – hadde bilen full av plastsøppel
Redd klimaet – spis insekter eller bli kannibal
FN varsler om 250 millioner «klimaflyktninger»
FN: Send ikke hjem «klimaflyktninger»
Finsk studie: Ingen bevis for menneskeskapte klimaendringer
500 vitenskapsmenn i åpent brev til FN: Det er ingen klimakrise

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hanne
Hanne
2 år siden

typisk venstreradikale nek.
Lar seg frivillig bli arrestert, ikke veldig intelligente med andre ord.

Takk til frihetskamp som deler galskapen, godt med en god latter før leggetid.

NS88
NS88
2 år siden

Omtalt som «extension rebellions» på radio, vittig navn på en latterlig gjeng..

Katrine
Katrine
2 år siden

Ser jo litt dumt ut når de blir bært bort slik av politiet.

Roar
Roar
2 år siden

Det er bra de har interesse for miljø, men de burde da holdt seg langt borte fra den fiendtlige organisasjonen og samtidig holdt seg til forskning og fakta.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
2 år siden

Extinction Rebellion finansieres av rovkapitalisten George Soros, som så mye annet av venstreekstrem aktivitet. Mot kapitalisme skal de være, men finansieres av en av de verste gjør ikke noe, så lenge de får penger på bordet.

Grim
2 år siden

De skjønner ikke at visse folkeslag gir fullstendig faen i omgivelsene. Det er bare det nasjonalsosialistiske folk som kan eksistere i harmoni med naturen i industialiserte verden

Richard
2 år siden

Dem er ikke så flinke på saklig debatt disse på venstresiden, faktisk ikke flinke på ord i heletatt. Men man skal kanskje være glad for at dem ikke angrep folk eller satte fyr på noe denne gangen.